Ugrás a tartalomhoz

Oktatási konferencia városunkban

Mezőkövesd hírei

A mezőkövesdi Szent László gimnázium volt az egyik állomása a Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ (POK) hagyományos tanévnyitó szakmai konferenciájának.

A Miskolci POK a hagyományokhoz híven a 2024/2025-es tanév előkészítéseként 2024. augusztus 28-29-én több helyszínen Tanévkezdő Szakmai Napot szervez az érdeklődő intézményvezetők és pedagógusok számára. A Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum első alkalommal adott otthont a szakmai konferenciának augusztus 28-án.

Az esemény elején Horváth Gergely Márton, a Miskolci POK vezető-hivatali tanácsosa köszöntötte a megjelenteket, majd elsőként Rigó Attiláné, a mezőkövesdi intézmény igazgatója mutatta be az Oktatási Hivatal bázisintézményeként működő iskola történetét, jelenét, elérhető képzéseit. Az igazgatónő előadása után a gimnázium szakmai igazgatóhelyettese, Nagyné Szalmási Ildikó mutatta be, hogyan zajlik az iskolákban a pályaválasztás előtt álló diákok támogatása, segítése, hogy minden fiatal megtalálhassa a számára megfelelő pályát.

Valkóné Fekete Krisztina, a mezőkövesdi középiskola tanára az idegen nyelvek oktatása kapcsán osztotta meg a bevált jó gyakorlatokat a jelenlévőkkel.

A tehetséggondozásról, az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel kötött intézményi együttműködésről, az egyetem tehetséggondozó programjához történő csatlakozásról pedig Erdei Ferenc, a Szent László gimnázium pedagógus-művésztanára beszélt a szakmai napon.

A konferencia következő részében a pályaorientáció, a motiváció és az ehhez kapcsolódó témák kerültek középpontba. Dr. habil. Hanák Zsuzsanna PhD, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Pedagógiai Kar Pszichológiai Intézetének intézetigazgatója előadásában kifejtette, hogy milyen pályaorientációs lehetőségek vannak, illetve, hogyan lehet megelőzni, hogy a fiatal végzettség nélkül hagyja el az iskolát.

Ehhez a témakörhöz kapcsolódott Boldog Beáta, a, B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat szakvizsgázott pályaorientációs tanára is, aki a továbbtanulás előkészítésének módszereit foglalta össze.

Zárásként a jelenlévő pedagógusok Birinyiné Kleszó Anita szaktanácsadó „Motiváció a teljesítmény mögött” című előadását hallgathatták meg.

hmzs

Kapcsolódó hírek