Ugrás a tartalomhoz

Színes programok óvodásoknak

Mezőkövesd hírei

Fotó: Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ Székhelyóvoda

Aktívan indult a nevelési év a Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ óvodásainak. Szeptemberben számos programon vehettek részt a gyerekek. Volt autósmozi, megismekedhettek a zöldségekkel, gyümölcsökkel, valamint a szüreti hangulattal.

Autósmozi

Szeptember 11-én a Vidám Vándorok Társulata előadásában a Varázsfurulya című népdalokkal színesített mesét tekinthették meg a Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ Székhelyóvodába, és három tagóvodájába – Cseperedő óvoda, Bazsarózsa óvoda, Rügyecske óvoda – járó gyermekek.

A Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ Székhelyóvodában a közös programra a gyerekek kartondobozokból készített autókkal érkeztek, melyek a gyerekek, szülők és az óvónénik ügyes keze által készültek el az újrahasznosítás jegyében. Az autósmozi alatt pattogatott kukoricát ropogtattak, kényelmesen ülve a csodaautóikban. A rendkívül ötletes és fantáziadús alkotások a Székhelyóvoda folyosóján kiállításra kerültek. 

Külön köszönet Mezőkövesd Város Önkormányzatának, hogy a gyerekek térítésmentesen vehettek részt a színvonalas és szórakoztató meseelőadáson.

Zöldség-gyümölcs kiállítás

…Színes-ízes matyó ősz, kertek és kamrák kincseivel….

A XII. Őszi Zöldség-Gyümölcs Kiállításra látogattak el a Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ Székhelyóvodájának kis középső, középső és nagycsoportosai szeptember 13-án. A gyermekeknek az ötletes, egyedi és kreatív látnivalók mellett volt lehetőségük mézek, szárított gyümölcsök, többféle fűszerek és zöldségből, gyümölcsből készített házi sütemények kóstolására és interaktív játékokra is. A Süni csoport, a Csiga csoport, a Katica csoport és a Tulipán csoport ezen alkalomra készített csodaszép tündérkertjei, és gyermekrajzai is kiállításra kerültek, melyeket büszkén csodálhattunk meg.

Gépmúzeum-látogatás

A Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ Székhelyóvoda kis középsős, középsős és nagycsoportos gyermekei látogatást tettek a Mezőkövesdi Gépmúzeumban szeptember 17-én, ahol volt lehetőségük kukoricát morzsolni és darálni. Megismerkedtek a szőlőpréselés menetével, megkóstolták a mustot. Mindezek mellett megtekintették a gépgyűjtemény kincseit is.

Külön köszönet Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum dolgozóinak a tartalmas és élménydús délelőttért.

(Fotók: Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ Székhelyóvoda)
 

Lázár Endréné
főigazgató

Kapcsolódó hírek