Ugrás a tartalomhoz

Fórum városunkban

Mezőkövesd hírei

Fotó: Csendes Szonja

Dr. Latorcai Csaba parlamenti államtitkár, közigazgatási és területfejlesztési miniszterhelyettes látogatott városunkba.

A fórumon dr. Fekete Zoltán, városunk polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, aki a választások és az összefogás fontosságáról beszélt, majd dr. Latorcai Csaba tartott előadást.

Nem könnyű helyzetben kell navigálnia nemzetünknek, országunknak, hiszen tőlünk keletre, a határainktól néhány száz kilométerre egy háború dúl, ahol közvetlenül is érintettek magyar honfitársaink, hiszen a kárpátaljai magyarok is vérüket ontják, tehát az egész nemzet szenved az ukrajnai háborútól. Ezért is mondjuk azt Magyarország Kormánya részéről, hogy a háborút azonnal be kell fejezni, tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség. A határainktól nyugatra pedig soha nem látott módon folyik a háborúra uszító kampány. Azt látjuk, hogy Európa nyugati felében a baloldali politikusoknak semmi sem drága és mindent elkövetnek azért, hogy kiterjesszék az Ukrajnában zajló háborút. Most az a tét itt, hazánkban is, hogy Európa vezetését olyan politikusok vegyék át Brüsszelben, akik ellen tudnak állni a háborús uszításnak és békét tudnak biztosítani a sokat szenvedett kontinensnek" – mondta dr. Latorcai Csaba. Az államtitkár hozzátette, ha béke van, akkor van kenyér, valamint munkalehetőség, a gazdaság is növekszik és évről évre minden család előre tud lépni.

Dr. Latorcai Csaba kiemelte az európai parlamenti és az önkormányzati választások jelentőségét.

A tét mindenhol ugyanaz, mégpedig az, hogy Európát a háborús uszító baloldal fogja vezetni, vagy a békepárti keresztény konzervatív jobboldal. Valahol ugyanez a tét a magyar önkormányzatokban is, hogy Magyarország településeit a nemzeti keresztény értékeket valló jobboldal fogja-e vezetni, jobboldali képviselők és polgármesterek lesznek, vagy pedig a nemzeti értékeket pár dollárért önként feladó és eladó baloldal" – hangsúlyozta az államtitkár.

Ezt követően Tállai András miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője beszélt, egyebek mellett az európai parlamenti és az önkormányzati választások menetéről, valamint a választások tétjéről és céljairól április 9-én, a Rendezvényközpontban.

B. K.

Kapcsolódó hírek