Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. december 11. (hétfő) 21:22 rpd, rpdina névnapja van
 
Új vízszolgáltató városunkban (videóval frissítve)

Az ÉRV ZRT. lett Mezőkövesd új víziközmű-szolgáltatója. A megállapodásról sajtótájékoztató keretében számoltak be január 17-én.


Eddig Mezőkövesd Város Önkormányzatának megbízásából a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. látta el a víziközművek üzemeltetését. Azonban 2012. január 1-jétől a víziközmű-törvény értelmében csak olyan szolgáltató végezhet ez irányú tevékenységet, amely a körzetében 150 ezer felhasználói egyenértékkel rendelkezik. Mezőkövesd esetében ez az érték nem éri el a követelményszintet, ezért kellett az Önkormányzatnak új, az előírásoknak megfelelő szolgáltatót keresnie. A városvezetés három lehetséges üzemeltetőtől, a Borsod Víz Zrt.-től, az ÉRV Zrt.-től és a Heves Megyei Vízmű Zrt.-től kért ajánlatot az ivóvíz-ellátási feladatok ellátására. A beérkezett ajánlatokat a szakbizottságok és a képviselő-testület is értékelte, és fél év tárgyalás, egyeztetés után a decemberben arra a döntésre jutott, hogy a város jövőbeni vízszolgáltatója az ÉRV Zrt. lesz.
Az Önkormányzat és a vállalat célja is az volt, hogy olyan megállapodás szülessen, amely mind az önkormányzat, mind a lakosság, mind pedig a szolgáltató elvárásainak megfelelő.
A váltással a lakossági vízárak nem változnak. A lakosság az átállásból szinte csak annyit észlelnek majd, hogy a számlán az ÉRV Zrt. logója, fejléce szerepel.
A két fél arról is megállapodott, hogy az átalakítás miatt egyetlen munkavállaló munkaviszonya sem szűnik meg. A tényleges szolgáltatásváltásra a szükséges jóváhagyások, engedélyek megszerzése után 3-4 hónap múlva kerülhet sor.Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés