Ugrás a tartalomhoz

Seszták Sándor Úrnak! (Videóval)

Mezőkövesd hírei

A közelmúltban számos fórumon foglalkoztak az Alkotmány út 2. szám alatti ingatlan múltjával és jelenével. Az alábbiakban közöljük az épület tulajdonosa, az önkormányzat álláspontját.

 Ön 2013. február 5-én az MSZP demonstrációjára időzítve a bérleménye falára kifüggesztett egy plakátot, amelyen valótlanságokkal vádolta meg Tállai Andrást. Az Önkormányzat tulajdonában lévő Mezőkövesd, Alkotmány u. 2. sz. alatti ingatlant a Hungária 97 Kft. 1997. július 1-jétől bérelte ki nettó 135 Ft négyzetméter áron. Az elmúlt 10 évben Ön bármilyen kérelemmel fordult az Önkormányzathoz (terasz létesítése, utcabál rendezése, útlezárás, stb.), minden esetben kedvező elbírálásban részesült. A Polgármesteri Hivatal dolgozói az Önkormányzattól kapott étkezési jegyet többségében a Hungária Étteremben költötték el. Az Önkormányzat a Hungária 97 Kft.-vel szembeni peres eljárás során jogi képviselőt vett igénybe. Ezáltal Mezőkövesd akkori polgármestere és jegyzője mindenben eleget tett állampolgári kötelezettségeinek. 

Az Önkormányzat kinnlevőségei nyilvános adatok. Egész egyszerűen arról van szó, hogy Ön többmillió forinttal tartozik a bérleti díjból és erről a közvagyon tulajdonosainak a város polgárainak joguk van tudni. Az elmúlt években nem kezdeményezte írásban a jogszerűen felmondott, a magyar joggyakorlatban példátlan 5 éves felmondási idő alatt a testületi döntés felülvizsgálatát. Gondolom, nem véletlenül vásárolta meg néhány száz méterrel a bérleményétől a volt Turul Éttermet. 2013. február 4-én arról tájékoztatott egy villámlátogatás keretében, hogy lebontja a  bérleményében mindazt, amit Ön jónak lát. Erre én közöltem, hogy nincs mód a felmondás érvénytelenítésére, mivel február 8-ig át kell adnia az épületet, és minden rendelkezésünkre álló jogi lehetőséget ki fogunk használni, ha jogszerűtlenül jár el. Időközben ez meg is történt. Amit Ön tett az Önkormányzat tulajdonában álló épülettel, arról mindenki meggyőződhet az alábbi képekről. 
Felmerül az emberben az a kérdés vajon nem azért verte szét és tette lehetetlenné az épület azonnali hasznosítását, hogy ne legyen versenytársa a néhány száz méterre található, az Ön tulajdonában álló éttermének? Ezt nyilván majd a hatóságok eldöntik. Az biztos, Ön sem kivétel az alól, hogy az Önkormányzat a jogszerűen járó követelését akár hatósági eszközökkel is behajtja. A vádaskodásaival pedig ma már nem ér el semmit és főleg nem félemlít meg senkit. Önkormányzatunk bírósághoz fordult, illetve büntető feljelentést tett, ezért a továbbiakban Önnel csak a magyar
perrendtartás szabályainak megfelelően váltunk szót.

Dr. Fekete Zoltán
polgármester

Kapcsolódó hírek