Ugrás a tartalomhoz

Zajlanak az energetikai munkálatok (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Zajlik a három oktatási intézmény energetikai fejlesztése. December 31-ig a Mező Ferenc Tagiskola, a Dohány és a Móra Ferenc úti Tagóvoda fűtéskorszerűsítése, hőszigetelése, nyílászárócseréje valósul meg.

Az iskolával és a két óvodával együtt már Mezőkövesd csaknem minden intézménye korszerűsítve lesz. Mintegy 180 millió forint támogatást nyert az önkormányzat erre a célra, amelyet saját forrásból 100 millió forinttal egészít ki. A munka során az három intézmény nyílászáróinak cseréje, a homlokzat hőszigetelése és a fűtési rendszer korszerűsítése valósul meg.
A cég már felvonult a három intézmény területére. A Mező Ferenc Tagiskolában a falak külső szigetelése folyamatosan zajlik, a lapostető-szigetelés harmada már készen van. Az új radiátorok a helyükön vannak, az összekötő csövek, kötések készültsége 60%-os. Az iskola Sportcsarnok felőli részének, illetve konyhájának nyílászárócseréjét a tervek szerint 2 hét múlva, a nyílászárók megérkezése után kezdik el.
A Móra Ferenc úti Tagóvodában az új radiátorokat felszerelték, a hozzá tartozó csővezeték 50%-át már beépítették. A kazánház átalakítása megtörtént. Hamarosan megérkezik a kazánhoz szükséges felszerelés, és kezdhetik annak az  összeépítését. Ebben az intézményben a nyílászárók építése folyamatos, jelenleg már 20 darabot, az összes ablak harmadát kicserélték. A homlokzati szigetelést nemsokára kezdik.
A Dohány úti Tagóvodában a nyílászárók cseréjét már elkezdték. Itt is már helyükre kerültek az új radiátorok, az összekötő csövek építése pedig 50%-os. A homlokzat szigetelését elkezdték, és a lapostető szigetelése is folyamatosan zajlik.
A három pályázat lezárási határideje december 31-e, de az építő cég feszített tempóban dolgozik annak érdekében, hogy még szeptember elejére, a tanév, illetve nevelési év kezdetére a benti munkálatokat befejezze, a napközbeni foglalkozásokat zavaró feladatokat elvégezzék.
A fűtési rendszer modernizálása, a régi nyílászárók műanyagra történő cseréje, valamint az épületek hőszigetelése révén a szükséges hőmérséklet kevesebb energia felhasználásával elérhető. Így az intézmények fűtési költségei nagy mértékben csökkennek, kevesebb kiadást jelentenek, és az így megtakarított forrásokat más célokra tudják majd fordítani.

Kapcsolódó hírek