hu en de pl
ma 2020. december 1. (kedd) 06:02 Elza névnapja van

Bővült a betonüzem (videóval frissítve)

Új gép érkezett a startmunkaprogram keretében megvalósított betonüzembe. A berendezés segítségével már elkezdhették a szegélyelemek és a mederburkoló elemek gyártását.


Mezőkövesd Város Önkormányzata ebben az évben is élt a közmunkaprogram lehetőségével, amely keretében létrehoztak egy betonüzemet, ahol az ott dolgozók a járdafelújításhoz és a csapadékvíz-elvezető árkok burkolásához szükséges elemek gyártását végzik. Az elmúlt hetekben új gép érkezett a betonüzembe. Ez egy BGY-95 elemgyártó gép, amelyhez két sablon tartozik, amelynek révén már 40x40x6-os mederlapot, illetve B típusú mederburkoló elemet tudnak gyártani.
A gép és a sablonok bekerülési költsége mintegy 5,4 millió forint, amelynek forrását a közmunkaprogram biztosítja. Emellett a program finanszírozza a munkavállalók bérét, illetve az előállításhoz szükséges alapanyagokat, eszközöket is.  Az üzem jelenleg öt ember számára ad munkát. Az önkormányzat azzal, hogy saját maga állítja elő ezeket az elemeket, illetve a közmunkaprogram keretében dolgozók végzik el a felújításokat, jelentős költségeket takarít meg.

B. K.Vissza

 

 

 

 

 

 


Weboldalkészítés