Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. december 10. (vasárnap) 20:46 Judit névnapja van
 
Tájékoztató

Tisztelt Mezőkövesdi Választópolgár!


Magyarország köztársasági elnöke országos népszavazást tűzött ki 2016. október 2-ára. A népszavazásra feltett kérdés: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

A szavazás napján reggel 6 órától este 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelyben a választó szerepel a névjegyzékben. A szavazóköri névjegyzékbe történő felvételről a választók 2016. augusztus 16-ig tájékoztatást kaptak a Nemzeti Választási Irodától. 

A szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgár személyesen szavazhat. A szavazás napján mezőkövesdi lakcímétől távol tartózkodó választópolgár, belföldön az általa megjelölt településen átjelentkezéssel, külföldön Magyarország külképviseletein adhatja le szavazatát.

Átjelentkezést 2016. szeptember 30-án (péntek) 16 óráig, a külképviseleti névjegyzékbe vételt 2016. szeptember 24-én (szombat) l6 óráig lehet kérni a www.valasztas.huoldalon, illetve levélben vagy személyesen a Mezőkövesdi Helyi Választási Irodán (3400 Mezőkövesd, Mátyás király út 112.).

A mozgásában, egészségi állapota, vagy fogyatékossága miatt gátolt választópolgár, meghatalmazott útján vagy levélben, mozgóurna iránti kérelmet nyújthat be legkésőbb2016. szeptember 30-án (pénteken) 16.00 óráig a Mezőkövesdi Helyi Választási Irodához, a szavazás napján 15.00 óráig pedig a szavazatszámláló bizottsághoz. A kérelemnek tartalmaznia kell a választópolgár nevét, születési nevét, születési helyét, anyja nevét, személyi azonosítóját. Ha átjelentkezéssel szavazó választópolgár igényel mozgóurnát, a kérelemnek tartalmaznia kell azt a címet, ahova a mozgóurna kiszállítását kéri. Mozgóurna iránti kérelem letölthető a Mezőkövesdi Helyi Választási Iroda honlapjáról a www.mezokovesd.hu oldalon a Népszavazás/Népszavazással kapcsolatos kérelmek fül alatt.

A fogyatékossággal élő választópolgár kérheti, hogy akadálymentes szavazóhelyiségben szavazhasson. A kérelmet a Mezőkövesdi Helyi Választási Irodához (3400 Mezőkövesd, Mátyás király út 112.) kell benyújtani 2016. szeptember 30-án (péntek) 16 óráig.

A szavazat leadására azt követően kerülhet sor, ha a szavazatszámláló bizottság megállapította a választópolgár személyazonosságát és személyi azonosítóját (régi nevén személyi szám) vagy lakcímét, és szerepel a névjegyzékben.

A személyazonosság igazolására alkalmas:
– magyar hatóság által kiállított személyazonosító igazolvány (személyi igazolvány, régi könyvecske formátumú személyi)
 magyar hatóság által kiállított ideiglenes személyazonosító igazolvány
 magyar hatóság által kiállított vezetői engedély
 magyar hatóság által kiállított útlevél, ideiglenes útlevél


A személyi azonosító igazolására alkalmas:

 személyi azonosítót igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)
 hatósági bizonyítvány, illetőleg igazolás a személyi azonosító jelről


A lakcím igazolására alkalmas:

 lakcímet igazoló hatósági igazolvány
 régi könyvecske formátumú személyazonosító igazolvány, amennyiben a lakcímet tartalmazza

Személyazonosság és személyi azonosító vagy lakcím csak a szavazás napján is érvényes igazolvány valamelyikével igazolható.

Mezőkövesd város szavazóköreinek címében a 2014. évi országgyűlési választások óta változás következett be. A 013. számú szavazókör új címe Mezőkövesd, Lövői út 52. (Kovács Kft. telephelye), a 014. számú szavazókör címe pedig Mezőkövesd, Lövői út 52. (Kovács Kft. telephelye). A további szavazókörök címe, és a szavazókörökhöz tartozó utcák listája megtekinthető a Mezőkövesdi Helyi Választási Iroda honlapján(www.mezokovesd.hu oldalon a Népszavazás/Népszavazással kapcsolatos határozatok fül alatt)


Tisztelettel:
Dr. Jakab Orsolya
Helyi Választási Iroda
Vezető


Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés