Ugrás a tartalomhoz

Évzáró döntések

Mezőkövesd hírei

A Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. támogatási kérelméről, az önkormányzat jövő évi belső ellenőrzési tervéről, a testület jövő évi munkatervéről döntöttek a városatyák az idei év utolsó testületi ülésen.

A december 14-ei ülés elején módosították a 2022. évi költségvetési rendeletet, amelyre a központi költségvetésből biztosított többlettámogatás kiemelt előirányzatának változását emelték át a helyi rendeletbe. A testület elfogadta az önkormányzat jövő évi belső ellenőrzési tervét is, amely az önkormányzat vagyongazdálkodásának vizsgálatára, a vagyonváltozások elszámolásának, dokumentálásának szabályszerűségére, a Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ belső kontrollrendszerének kialakítására és működésére terjed majd ki.
A városatyák emellett megszavazták a képviselő-testület jövő évi munkatervét, valamint az Önkormányzat ez évi közbeszerzési tervének módosítását is.
A következő napirendi pont az energia beszerzéssel kapcsolatos közbeszerzési eljárások döntéseinek meghozatalára történő felhatalmazás volt. A napirend lényege, hogy az önkormányzatok kikerültek az egyetemes energiaszolgáltatás igénybevételére jogosultak köréből, augusztus 1-jétől ún. végső menedékes jogintézmény keretében volt jogosult villamosenergia- és földgázellátásra az önkormányzat. Ez a lehetőség a jogszabály alapján 2022. 12. 31-el megszűnik, ezért döntést kellett hozni, hogy az önkormányzat a továbbiakban milyen módszerrel kívánja biztosítani az energiabeszerzést. Mezőkövesd városvezetése a lehetőségeket figyelembe véve a versenypiaci szereplőktől elérhető legkedvezőbb áron kívánja az energiát biztosítani, ehhez azonban mind a villamosenergia-, mind a földgázbeszerzésre vonatkozóan közbeszerzési eljárást kell lebonyolítani. Mivel az eljárások lebonyolításának módszere és időrendje miatt nem lesz lehetőség arra, hogy a képviselő-testület ülésein tudjanak dönteni, ezért a városatyák felhatalmazzák a polgármestert a döntések meghozatalára.
A városatyák megtárgyalták a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. támogatási kérelmét is, melyben a gazdasági társaság az energiaárak emelkedése, a szolgáltatási díjak járványhelyzet miatti emelésének elmaradása miatt a cég biztonságos működésének érdekében 25 millió forint, egyszeri, vissza nem térítendő támogatást kért az Önkormányzattól. A testület megszavazta a Zrt. számára kért támogatási összeget.
Az ülés végén pedig önkormányzati ingatlanok hasznosításáról döntöttek a képviselők.

hmzs

Kapcsolódó hírek