Ugrás a tartalomhoz

Jeles jubileum

Mezőkövesd hírei

Megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelte a mezőkövesdi Twister Mazsorett Csoport.

A jeles jubileum alkalmából gálaműsort rendeztek Mezőkövesd Város Fúvószenekarának közreműködésével december 16-án a Közösségi Házban.

Az eseményen elsőként Tállai András miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője mondott ünnepi köszöntőt.

– Harminc év hosszú idő: nemcsak Mezőkövesden, hanem országos és nemzetközi szinten is megismerték és elismerték a tevékenységüket. Szakmai fejlődésük töretlen volt az elmúlt évtizedekben, ez annak köszönhető, hogy a csoportok és vezetőik lelkiismeretes, elhivatott munkát végeztek, és ez jellemző rájuk mind a mai napig – emelte ki Tállai András, aki hozzátette, a fúvósok és a mazsorettek nagy értékei a városnak, hiszen Mezőkövesdnek hírnevet szereztek, amit minden fellépéssel öregbítenek. Ezt követően kitartást kívánt a csoportok tagjainak a gyakorláshoz és a fellépésekhez, valamint sok erőt, egészséget és támogatót kívánt a csoportoknak.

Az est folyamán a fúvószenekar és a Twister Mazsorett Csoport mellett a mazsorettek utánpótlás csoportjának tagjai is színpadra léptek. A táncosok előadásában színvonalas botos, zászlós és pom-pomos produkciók is helyet kaptak. A gálán olyan ismert dalok hangoztak el a fúvósoktól, mint a Village People-től az Y.M.C.A, de például a Carnaval De Paris, a Lord of the dance, a Bella Ciao és a Bamboleo is felcsendült. A műsorban Benson Evelin énekelt, a mezőkövesdi énekművész két karácsonyi dalt adott elő.

A gála után virágcsokrot és ajándékkosarat adott át Molnár Istvánné települési képviselő és Panyi Zoltán, a Mezőkövesd Város Fúvószenekarának vezetője, a felkészítő pedagógusok, Reich Lászlóné, Bán Melinda és Ladányi-Győri Mónika részére. Ezután Pethe Ákos műsorvezető felolvasta a mazsorettek Reich Lászlónénak írt köszöntőlevelét, a csoport tagjai tortával, illetve virágcsokorral köszöntötték a művészeti vezetőt – aki a közelmúltban kerek születésnapot is ünnepelt –, és a mazsorett csoportot. Végezetül Reich Lászlóné köszönetet mondott mindenkinek, aki támogatta és segítette a mazsorettek több évtizedes munkáját.

Az est bevételét a Mezőkövesdi Fúvós és Majorette Együttesért Alapítványnak ajánlották fel, amely a csoportokat támogatja.

B. K.

Kapcsolódó hírek