Ugrás a tartalomhoz

A pénzmosás megelőzése

Mezőkövesd hírei

Legyünk körültekintőek, ne váljunk bűnözők pénzmosójává – erre figyelmeztet a rendőrség.

A hatóság legújabb prevenciós plakátja arra hívja fel a figyelmet, hogy akár óvatlanul is pénzmosóvá válhatunk. Ennek elkerülése érdekében azt tanácsolják, soha, semmilyen körülmények között ne nyissunk bankszámlát idegenek számára, bármilyen indokkal kérik, sose adjuk meg saját banki adatainkat másoknak. A pénzmosás bűncselekmény, büntetendő tevékenység.

A rendőrség kéri, hogy aki ilyen megkereséssel találkozik, kérjen segítséget, értesítse a hatóságot a 107-es, vagy 112-es telefonszámon.

hmzs

NE LEGYEN STRÓMAN – NE VÁLJON PÉNZMOSÓVÁ!  Védje személyes adatait!  Ne nyisson bankszámlát senkinek a kérésére, akivel csak akkor találkozik először!  Soha ne adja meg a bankszámla adatait ismeretlen személynek!  Legyen mindig körültekintő az alkalmi ismerősök könnyű pénzkereseti lehetőséget ígérő ajánlataival szemben!  Ha valaki arra kéri, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében nyisson bankszámlát és arról vegyen fel vagy utaljon pénzt valaki más számára, valójában arra kéri, hogy pénzmosást kövesen el!  Ne legyen átverés áldozata!  Gyanakodjon, ha egy ismeretlen azért kéri meg számlanyitásra, valaki háborús vagy katasztrófa helyzet miatt nem fér hozzá a pénzéhez!  Vigyázat, a pénzmosás bűncselekmény!  Pénzmosóként közreműködni egy ilyen bűncselekményben törvénybe ütköző és bűntetendő, függetlenül attól, hogy van-e tudomása az összeg eredetéről.  Ne segítse a bűnözőket, nem éri meg!  Segítünk!  Ne kerüljön bajba, kérjen segítséget:  Rendőrség: 107  Segélyhívó: 112

Kapcsolódó hírek