Ugrás a tartalomhoz

Alkalmazás-biztonság

Mezőkövesd hírei

Számos visszaélés történt már külső alkalmazás által begyűjtött felhasználói adatokkal – olvasható a rendőrség legújabb plakátján.

A hatóság arra hívja fel a figyelmet legújabb prevenciós plakátjával, hogy bár kényelmes és időtakarékos a közösségi profilunkkal belépni egy-egy alkalmazásba, mégis kerüljük ezt a regisztrációs formát, hiszen ilyenkor egy harmadik fél (az alkalmazás fejlesztője) is hozzáférhet profilunkhoz, megszerezheti például a nevünket, a felhasználónevünket, a felhasználó azonosítónkat, profilképünket, minden nyilvános adatunkat.

Érdemes ellenőrizni a profil beállításainál, hogy az alkalmazások mihez férhetnek hozzá.

hmzs

Alkalmazások és engedélyek     Letöltesz egy alkalmazást, és az online regisztrációhoz a Facebook-fiókodat használod?     Ez praktikus és kényelmes megoldásnak tűnik, de azonban érdemes tudnod, hogy ilyenkor egy harmadik fél (az app fejlesztője) sok mindenhez hozzáférhet a profilodban:  - név, felhasználónév és a felhasználói azonosító (a fiók száma);  - profilkép;  - hálózatok, amelyekhez csatlakoztál;  - a Facebook profilodban szereplő minden nyilvános információ.     SZÁMOS VISSZAÉLÉS TÖRTÉNT MÁR KÜLSŐ ALKALMAZÁS ÁLTAL BEGYŰJTÖTT FELHASZNÁLÓI ADATOKKAL     Itt tudod ellenőrizni, hogy az alkalmazásaid mihez férhetnek hozzá:  Kattints a profilképedre – Beállítások és adatvédelem – Beállítások – Alkalmazások és webhelyek

Kapcsolódó hírek