Ugrás a tartalomhoz

Biztonságosan a közösségi oldalakon

Mezőkövesd hírei

A megfelelő profilbeállítások segíthetnek abban, hogy adataink biztonságban legyenek – erre hívja fel a figyelmet a rendőrség legújabb prevenciós plakátja.

A szerv azt javasolja a közösségi média használóinak, hogy érdemes korlátozniuk, hogy ki láthatja a profiljukat, ki jelölheti be őket ismerősnek, ki találhatja meg az oldalukat e-mailcím vagy telefonszám alapján, illetve, hogy a közösségi platformon kívül megjelenhet-e más keresőben a profiljuk. Ezen funkciók beállításával kiszűrhető, hogy az idegenek, csalók megtalálhassanak, kapcsolatba léphessenek velünk.

hmzs

FONTOS KÉRDÉS: Hogyan találhatnak rád a facebookon?  VEDD KEZEDBE AZ IRÁNYÍTÁST:  állítsd be, kik léphetnek veled kapcsolatba!     MAGÁNHASZNÁLATI PROFIL ESETÉBEN az alábbi beállításokat érdemes korlátozni:  - KI jelölhet be?  - Ki találhat meg e-mailcím alapján?  - Ki kereshet meg telefonszám alapján?  - Megjelen-e az FB-n kívüli keresőmotorokban a profilod?     Beállítási szintek:  - nyilvános = bárki számára látható  - ismerősök  - ismerősök, kivéve kizárt ismerősök  - konkrét ismerősök – csak a jelölt ismerősök számára látható  - csak én – teljesen privát

Kapcsolódó hírek