Ugrás a tartalomhoz

Cél a stabil, ötletesebb, támadóbb csapat

Mezőkövesd hírei

Fotó: Csendes Szonja

Szurkolói ankétot tartott a Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület.

A július 25-ei találkozón Tállai András, az egyesület elnöke elsőként visszatekintett a jövőre ötven éves sportszervezet elmúlt évtizedeire. Elmondta, hogy kilenc évet az NBI-ben játszott a csapat, hiszen 2013/2014-ben feljutott a klub az első osztályba, majd két évig NBII-es gárdája volt a városnak, majd ismét jött az NBI, ahol újabb nyolc évet töltött el a Mezőkövesd Zsóry FC. Kiemelte, hogy ebben a kilenc évben nagyon sok emlékezetes pillanata volt a csapatnak. Hozzátette, hogy bár kiesett Mezőkövesd, de nem adják fel, folytatják tovább. Ezt követően a klub helyzetéről, infrastruktúrájáról, majd a jövőjéről beszélt az elnök.

Csak magyar játékosokkal vágunk neki a 2024/2025-ös szezonnak. Húsznál több labdarúgó távozott a csapattól, őket pótolni kell, kellett. Olyan embert választottunk vezetőedzőnek, aki agilis, fiatal, edzőként pályakezdő és bizonyítás iránti vágy van benne. Több mint tizenöt új játékost igazoltunk. Elsődleges célunk, hogy egy nagyon stabil, szerethető, fiatalabb, ötletesebb, támadóbb csapatunk legyen, hogy a szurkolók számára is élvezhetőbb mérkőzéseket játszunk – emelte ki Tállai András.

Tóth Mihály, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője elsőként bemutatta a találkozón jelen lévő új játékosokat: Krausz Raul-Zorant (középpályás) , Bora Györgyöt (belső védő),  Harsányi Istvánt (támadó-középpályás),  Bányai Pétert (középcsatár) , valamint Jova Bálintot (baloldali védő).

Egy teljesen új csapatot építünk. Azt gondolom, hogy nagyon jól igazoltunk, olyan szellemiségű és személyiségű játékosokat hoztunk, akik megoldják azokat a feladatokat, amelyekkel megbízom őket. Olyan labdarúgók igazoltak le a klubhoz, akik motiváltak, tenni akarnak, akik ezért a futballért mindent megtesznek a pályán. Velük együtt azon fogok én is dolgozni, hogy jól szerepeljünk, illetve, hogy a szurkolók megszeressék a csapatot, a játékosokat – emelte ki Tóth Mihály, aki türelmet és bizalmat kért a szurkolóktól.

Hozzátette, hogy ugyanazok a stábtagok maradtak az FC-nél, csupán az erőnléti edző pozícióban történt változás, ezt a tisztséget Farkas Bende látja majd el a jövőben. A vezetőedző zárásként elmondta, hogy hat hete zajlik a felkészülés, vasárnap kezdődik a bajnokság, remélik, jól indul a szezon.

A találkozó zárásaként a szurkolók tehették fel kérdéseket a klub vezetőségének, illetve a jelenlévő új játékosoknak.

hmzs

Kapcsolódó hírek