Ugrás a tartalomhoz

Győzelem a kupában

Mezőkövesd hírei

Fotó: Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület Facebook-oldala

3-1-es győzelmet aratott a Mezőkövesd Zsóry FC az Aqvital FC Csákvár ellen a MOL Magyar Kupában, így bejutott a legjobb 32 közé.

A kövesdi együttes a szintén Merkantil Bank Ligában szereplő dunántúli gárdát látta vendégül a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában szeptember 14-én. A vendégek már az első percben próbálkoztak távoli lövéssel a csúszós, mély talajú pályán, de a kísérlet a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret, majd a túloldalon Szalai lapos lövése zúgott el a kapu mellett. Ezt követően mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek és a 20. percben vezetést szereztek a hazaiak, egy szép akció végén Bartusz lőtt laposan a bal alsó sarokba. A nehéz talajú pályán becsülettel küzdöttek a felek és a 33. percben megduplázta előnyét a kövesdi együttes, egy gyors támadás végén Bartusz lőtt közelről a hálóba.

A második félidőben is nagy iramban futballoztak a csapatok, de kevesebb lehetőséget dolgoztak ki a felek. Ezzel együtt a 65. percben Baracskai góljával szépítettek a vendégek, így újra nyílt lett a mérkőzés. A 71. percben viszont a hazaiak visszaállították a kétgólos különbséget, egy gyors mezőkövesdi támadás végén Harsányi éles szögből laposan a jobb alsó sarokba helyezett. Újabb gól már nem született a mérkőzésen, így a kövesdi csapat 3-1-re győzött és bejutott a MOL Magyar Kupa 4. fordulójába. A mezőkövesdi labdarúgók 2023. november 25-öt követően győztek újra tétmérkőzésen hazai környezetben.

B. K.

Kapcsolódó hírek