Ugrás a tartalomhoz

Épül az új egészségház

Mezőkövesd hírei

Látványterv: Sáth és Társa Kft.

Június 4-én délelőtt átvette a munkaterületet a kivitelező a Madách úton, elkezdődött az új orvosi rendelő építése.

Mezőkövesd Város Önkormányzatának nyertes pályázata révén mintegy 140 millió forintból épül fel az új egészségház, ahová majd a jelenleg a Gyula úton működő háziorvosi rendelő költözik át.

Ma elindult a munka, ettől számítva nyolc hónapon belül egy új egészségház nyílik meg, háziorvosi, védőnői és fogorvosi ellátással, ahol a legmodernebb körülmények között tudják ellátni a betegeket. Emellett parkolót is létesítünk a rendelő mellett. Kilenc ajánlattevő közül a mezőkövesdi székhelyű Szilvási Építő Kft. adta a legkedvezőbb ajánlatot, így ők végezhetik el a beruházást, aminek nagyon örülök – mondta el dr. Fekete Zoltán polgármester.

A kivitelező cég már a munkaterület átadása után felvonult a területre és elkezdte a munkát.

Elsőként a területen található három épületet bontjuk le, amelyet a mai nap már el is kezdtünk. Majd az alapkiásással, alapozással, ezután pedig a szerkezet kialakításával folytatódik a munka. Az új egészségházban lesz egy háziorvosi, egy fogorvosi és egy védőnői-iskolaorvosi rendelő, minden egységhez különálló várótermet és vizesblokkokat alakítunk ki, emellett külső, illetve belső parkolót, garázst is építünk   – ismertette az építkezés folyamatát, tartalmát ifj. Szilvási András ügyvezető.

Az egészségház várhatóan 2025. január végéig elkészül, így jövő februárban már birtokba vehetik a betegek.

 hmzs 

Kapcsolódó hírek