Ugrás a tartalomhoz

Fiatal kézisek kupája

Mezőkövesd hírei

(Fotó: Mezőkövesdi KC)

Ezüstérmet szerzett az MKC U20-as csapata a Kiss és Társa Kézilabda Kupán.

Az augusztus 15-én megrendezett kupán négy U20-as csapat mérte össze tudását. Elsőként az MKC fiataljai Eger SZSE csapata ellen léptek pályára, 28-19-es győzelmet aratva bejutottak a döntőbe. A Budai Farkasok-Rév 35-26-ra legyőzte az SK Zemplín Trebisov együttesét, akik így a döntőben a kövesdiekkel mérkőztek meg, míg a bronzmeccset az egriek és a szlovákok játszották.

A bronzmérkőzésen a szlovákok maradtak alul, az Eger nyert. A döntőben izgalmas mérkőzésen a Budai Farkasok 39-37-re nyerni tudtak az MKC ellen.

A torna első helyezettje a Budai-Farkasok-Rév csapata lett, a dobogó második fokára pedig a házigazda MKC játékosai állhattak fel. A harmadik helyezést az EGER SZSE játékosai szerezték meg, míg a SK Zemplín Trebisov fiataljai negyedikként zárták a kupát.

Az ezüstérem mellett a mezőkövesdi gárda játékosa, Dócs Árpád 17 góllal a kupa gólkirálya lett, míg Illés Nándort a kupa legjobb kapusának választották. A legjobb játékosnak pedig a Budai Farkasok-Rév játékosát, Cserhalmi Ádámot választották meg. A díjakat Nyikes Csaba, az MKC korábbi játékosa, a Kiss és Társa Kft. képviselője adta át a csapatoknak.

Az U18-as korosztály tornáját augusztus 22-én rendezik majd meg a Városi Sportcsarnokban, ahol Mezőkövesd, Gyöngyös, Eger, valamint a SK Zemplín Trebisov játékosai mérik majd össze tudásukat.

hmzs

Kapcsolódó hírek