Ugrás a tartalomhoz

Ígéretes pályafutás

Mezőkövesd hírei

Eddigi mérkőzéseiről, a világbajnoki szereplésről és terveiről beszélgettünk a mezőkövesdi Kriston Kírával, aki a közelmúltban vb-bronzérmet szerzett.

Kíra a Szent István Katolikus Általános Iskolában ismerkedett meg a kézilabdázással Mezők Gábor kezei alatt, első edzője a Mezőkövesdi KC csapatánál Fügedi Póta Domitilla volt.

– A Mezőkövesdi Kézilabda Clubban kezdtem a pályafutásomat, ezután átigazoltam Füzesabonyba, majd a NEKA csapatához szerződtem és jelenleg is ott játszom, ez lesz a negyedik évem a csapatnál – emelte ki Kriston Kíra. – Sok poszton megfordulok, elsősorban a belső posztokon, irányítóban, jobb és bal átlövőben érzem magam a legjobban, de előfordult már, hogy beállóként játszottam – mondta a fiatal játékos.

VÁLOGATOTT | A tehetséges sportoló 2023 szeptemberében kapott először meghívót az ifjúsági válogatottba, azóta rendszeresen tagja a nemzeti csapatnak.  Kriston Kíra a világbajnoki szereplésről is elmondta a véleményét.

– Szerintem jól helyt álltunk, izgalmas mérkőzésen sikerült legyőznünk a franciákat a 3. helyért. A spanyolok elleni elődöntőben, úgy gondolom, hogy egy kicsit elfáradtunk, ráadásul rossz napot fogtunk ki. Mivel Kínában játszottunk, előfordult, hogy sokat kellett utaznunk egy csarnokhoz, ami szintén fárasztó volt – emelte ki a fiatal kézilabdázó, aki hozzátette, hogy a dánok elleni mérkőzés mellett a spanyol és a francia találkozó jelentett fordulópontot a világbajnokságon. Számára a franciák elleni mérkőzés volt a legemlékezetesebb.

Hosszú távú céljairól elmondta, hogy a későbbiekben szeretne majd Debrecenben és a felnőtt válogatottban is játszani. Tervei között szerepel, hogy külföldön is tapasztalatokat szerezzen, elsősorban Dániába, vagy Norvégiába szeretne majd igazolni.

VILÁGBAJNOKSÁG | A magyar U18-as leány kézilabda-válogatott imponálóan játszott, hiszen az elődöntőig minden mérkőzését megnyerte az augusztus 14-e és augusztus 25-e között rendezett világbajnokságon. A magyar válogatott a csoportban Argentínát 31-18-ra, Kazahsztánt 45-9-re, míg Norvégiát 30-26-ra győzte le. A középdöntőben a házigazda Kína ellen 26-22-re, Dánia ellen pedig 27-25-re nyertek kézilabdázóink. A negyeddöntőben Szerbiával találkozott nemzeti együttesünk, az összecsapás 29-24-es magyar győzelemmel zárult, így csapatunk bejutott a legjobb négy közé.

A döntőbe jutásért rendezett találkozón 19-16-ra a spanyolok győztek kézilabdázóink ellen, akik a harmadik hely megszerzéséért Franciaországgal játszottak. Az összecsapást nagy küzdelemben 25-24-re nyerte meg a magyar csapat, így megszerezte a bronzérmet a világbajnokságon. Kriston Kíra tevékeny részt vállalt a sikerből, a bronzmérkőzésen 5 góllal járult hozzá a győzelemhez.

B. K.

Kapcsolódó hírek