Ugrás a tartalomhoz

Indul a fürdőszezon a Zsóryban

Mezőkövesd hírei

Két medence teljes felújítása valósult meg az elmúlt időszakban a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben.

A külső ikermedence 1-es medencéjét saját forrásból tette rendbe az önkormányzat, a mellette található 2-es medence rekonstrukcióját az üzemeltető, a Mezőkövesdi Városgazdálkodás Nzrt. finanszírozta, a 2023-as évi nyereségéből. A Zsóry komplex megújulásáról a helyszínen dr. Fekete Zoltán polgármesterrel beszélgettünk.

Több mint 100 millió forintba került a két medence rekonstrukciója, nagyon örülök, hogy újabb fejlesztéssel gazdagodott a Zsóry fürdő. Mindkét medence esetében teljes egészében kicserélték a fürdőtér, a lábmosó és a zuhanyzó burkolatát, felújították a csőrendszert, továbbá a gépészetet is. Mindig is fontosnak tartottam, hogy jó gazdái legyünk városunk egyedi adottságainak: a matyó népművészet mellett a gyógyvizéről, illetve sok egyéb attrakciójáról is ismert Zsóry Gyógy- és Strandfürdőnek. A folyamatos fejlődés, megújulás és karbantartás ehhez elengedhetetlen. Az idei szezonban például kiemelt figyelmet kap a parkosítás, a virágok és zöldfelületek frissítése  – emelte ki a városvezető.

Június 8-án, szombattól már mindkét medence gyógyvízzel feltöltve várja a vendégeket. Ezzel párhuzamosan beüzemelik a csúszdaparkot is, melyért, ahogy már tavaly sem, így idén sem kell külön fizetni, a normál belépőjeggyel lehet használni.

Az a célunk, hogy a Zsóry vendégei szép, nyugodt, korszerű környezetben tudjanak fürdőzni, és minden lehetőség rendelkezésükre álljon a kikapcsolódáshoz: legyen az a pihenés, a feltöltődés, a mozgás, vagy éppen a szórakozás, hiszen új rendezvényekkel, különleges akciókkal is készül az idei szezonra a fürdő  – mondta el dr. Fekete Zoltán, akit a fürdőt érintő 2 nyertes pályázatról is kérdeztünk.

Várhatóan év végén kezdődhetne a Zsóry történetének legnagyobb beruházása, melyre összesen 4,2 milliárd forintot nyertünk két pályázaton. A szükséges eljárások lefolytatása, illetve az időjárási viszonyok függvényében, reményeink szerint jövő év végére szeretnénk elkészülni a munkákkal, melynek eredményeként az egész fürdő átalakul, még vonzóbb környezetben élménydúsabb és sokrétűbb kikapcsolást kínál majd minden mezőkövesdinek és a vendégeinknek egyaránt  – húzta alá a polgármester.

A szezonnyitásról Szabó Jánost, a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Nzrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

A hullámmedencét a jövő héten nyitjuk meg és egész nyáron üzemelni fog. A csúszdapark már tavaly is nagyon népszerű volt, sokkal többen igénybe vették, mint az elmúlt években. Másik újdonság, mellyel a vendégeknek szeretnénk kedvezni, hogy a fürdő melletti mindkét parkoló ingyenesen használható. A szezon előtt a karbantartási munkákat is elvégeztük: a burkolatok javítását, a festést, a virágosítás, illetve felújítottuk a játszóterünket és a strandröplabda-pályát is  – ismertette a vezérigazgató.

Idén habpartyt is terveznek, folytatódnak a közkedvelt esti fürdőzések, táncos és aerobik programok, valamint újdonságként Zsóry Fest néven öt héten át szombatonként sztárfellépők is lesznek a fürdőben.

B. Á.

Kapcsolódó hírek