Ugrás a tartalomhoz

Köszönet a mezőkövesdieknek

Mezőkövesd hírei

Negyedik ciklusát kezdheti októbertől dr. Fekete Zoltán, aki 2010 óta a helyi önkormányzati választások győztese. Idén kihívó nélkül indult a városvezetői pozícióért. A négy szavazás adatait összevetve az urnába dobott, lebélyegzett, érvényes szavazólapok közül ebben az évben álltak ki mellette legtöbben, összesen 4878-an. A voksolásról kérdeztük a polgármestert.

– Hogyan értékeli a helyi önkormányzati választás eredményét?

– Nagy örömmel vettük tudomásul vasárnap este a választás eredményét, melyben, úgy gondolom, hogy az elmúlt évek, évtizedek munkája tükröződött vissza. Az új képviselő-testület magja nem változott, mind a nyolc körzetben a Fidesz-KDNP jelöltje nyertek. Jogilag október 1-jétől áll fel az új testület az eskütétel és alakuló ülés után. Mezőkövesden annyi változás történt, hogy a kompenzációs listás három helyre három új képviselő kerül majd. Megköszönöm mindenkinek azt a bizalmat, amiben részesített minket, dolgozunk tovább ugyanazzal a lendülettel, ugyanolyan elképzeléssekkel, ahogy eddig is dolgoztunk. Köszönöm szépen a mezőkövesdiek támogatását, a családom és a munkatársaim segítségét, hálás vagyok, hogy továbbra is településünkért dolgozhatok.

– Mi a véleménye a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei listás és az európai parlamenti választások eredményéről?

– Nehéz évek vannak mögöttünk, sokan talán már el is felejtették, mi minden nehezítette és nehezíti az életünket, itt volt a covid, zajlik a háború, a háborús infláció sújtja mindennapjainkat. De ennek ellenére a vármegyei és az EP-listán is nagyszerűen szerepelt a Fidesz-KDNP pártszövetség. Köszönet illeti a választópolgárokat, akik értékelték azt a megfeszített munkát, melyet pártszövetségünkkel az elmúlt években végeztünk valamennyi magyar ember érdekében.

– Hogyan folytatódik a munka most, a választás után?

– Mezőkövesden folyamatosan munka van. Vannak újabb feladatok, és persze újabb tervek, újabb álmok is. Pár napja kezdődött el a Madách úton az új egészségház építése, elkészültek az új kerékpárút tervei, melyek jelenleg engedélyezés alatt vannak. A Zsóry fürdő beruházását érintően a tervezési munka végén tartunk, remélhetőleg idén ott is elkezdődik a munka. Emellett bővítjük kamerarendszert, a csapadékvíz-elvezetés terén is tovább szeretnénk lépni annak érdekében, hogy a hirtelen, nagy mennyiségben lehulló csapadék ne okozzon nehézségeket a városban. Van munka bőven, a választás csak egy mozzanat volt az életünkben, megyünk tovább a megkezdett úton.

B. Á.

Kapcsolódó hírek