Ugrás a tartalomhoz

Nemzetiségi Választás 2024.

Mezőkövesd hírei

A Cselekvő Romák Nemzeti Konvenciójának jelöltjei nyerték meg a roma települési nemzetiségi önkormányzati választást városunkban.

A Cselekvő Romák Nemzeti Konvenciójának jelöltjei: Paczók Ernő, Paczók Richárd, Farkas József, Kovács László és Lázók György nyerték meg a roma települési nemzetiségi önkormányzati választást városunkban.

A roma települési nemzetiségi önkormányzati választáson Mezőkövesden tizenegyen indultak, akik közül öten a Cselekvő Romák Nemzeti Konvenciójának jelöltjei voltak, hatan pedig a Jövő Alakítók Szövetsége (JASZ) színeiben indultak.

A 451 választópolgár közül 184 fő vett részt a szavazáson, tehát a szavazásra jogosultak 40,80%-a járult az urnákhoz. Érvényes szavazólapok száma: 150 – a valasztas.hu adatai szerint.

Az adatok 100%-os feldolgozottsága mellett a roma nemzeti önkormányzati választás eredményei Mezőkövesden.

Paczók Ernő (Cselekvő Romák Nemzeti Konvenciója) a voksok 71,33%-át gyűjtötte össze, Paczók Richárd (Cselekvő Romák Nemzeti Konvenciója) 62, 67%-kal a második lett, Farkas József 56,67%-os, Kovács László 54%-os és Lázók György 54%-os eredményt ért el a Cselekvő Romák Nemzeti Konvenciója színeiben.
Őket a sorban a JASZ jelöltjei követik: Danyi Norbert (18,67%), Danyi Béla (18%), Csóka Kornél (14%), Balog János (12,67%), Lakatos István (12,67%) és Horváth Attila (4,67%).

hmzs 

Kapcsolódó hírek