Ugrás a tartalomhoz

Összeült a testület

Mezőkövesd hírei
 
A helyi gyermekvédelmi rendszer elmúlt egyéves tevékenységéről szóló beszámolóról, az önkormányzat idei közbeszerzési tervéről, településrendezési eszközök módosításairól, ingatlanok hasznosításáról döntött városunk képviselő-testülete a március 29-én megtartott ülésén.
 
Az ülés elején egyperces néma felállással emlékezett meg városunk képviselő-testülete a március 26-án elhunyt Jéger Károlyról, nyugalmazott plébánosról, Mezőkövesd Város Díszpolgáráról.

TÁJÉKOZTATÓ Dr. Fekete Zoltán polgármesteri tájékoztatójában kiemelte, hogy az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. az Ádám utca, Damjanich utca és a Kereszt közt közötti szakaszán cseréli a régi ivóvíz gerincvezetéket, amelyet várhatóan április közepére fejeznek be. A Mezőkövesdi VG Nonprofit Zrt. munkatársai folyamatosan végzik a játszótéri eszközök karbantartását, javítását, szükség szerinti cseréjét. Emellett a polgármester beszámolt arról is, hogy az önkormányzat kerékpártárolókat szerzett be és helyezett ki a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság épületénél.

A városvezető a Mezőkövesd Város Rendelőintézetének fenntartóváltásával kapcsolatban az Országos Kórházi Főigazgatósághoz írt leveléről is tájékoztatta a testületet, melyben megfogalmazta az önkormányzat álláspontját, miszerint a jelenlegi feltételek mellett az önkormányzat továbbra is vállalja az intézmény működtetését.

A városvezető gratulált Molnár Istvánné települési képviselőnek, aki Ezüst érdemkereszt kitüntetést vehetett át március 13-án a Pénzügyminisztérium 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére megrendezett ünnepségén.

A polgármester tájékoztatóban kitért a volt repülőtér területén létrejött Agriturf 2022 Zrt. üzemének átadására is, valamint az 1848-49-es megemlékezésről, az annak tiszteletére meghirdetett szónokverseny eredményéről, díjátadásáról is megosztotta gondolatait.

NAPIRENDEK Elsőként a helyi gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló átfogó értékelést tárgyalták meg és fogadták el, melyben a helyi gyermekvédelmi rendszer 2022-es tevékenységét foglalták össze. A beszámoló egyrészt Mezőkövesd népességi adatait mutatja be, melyből kiderült, hogy a város lakosságának 14,03%-a (2.267. fő) 18 év alatti. Az értékelés kitért az önkormányzat által nyújtott pénzbeli és természetbeni ellátásokra is. 2022. évben a pénzbeli és természetbeni ellátásokra 18.969.500.-forintot fordítottak.

Emellett a városatyák megtárgyalták és elfogadták a Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ 2023-2028-ra vonatkozó középtávú továbbképzési programját, valamint az intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatát, valamint megszavazták a Mezőkövesd településrendezési eszközök módosításait.

A testület az önkormányzat idei évi közbeszerzési tervét is jóváhagyta, melyben kilenc közbeszerzési eljárás indítását hagyták jóvá, melyek többségében az elnyert pályázatokhoz kapcsolódnak. így Ebben az évben közbeszerzési eljárást indít az önkormányzat egyebek mellett a Közösségi Ház színháztermének erkélyen található székeinek cseréjére, az új orvosi rendelő építésére, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő több részből álló fejlesztésére, a Reményik Sándor és Wass Albert utcák aszfaltozására.

A városatyák elfogadták a vegyes fogászati körzetre vonatkozó bejelentést, miszerint Dr. Hegyi-Barczi Katalin fogszakorvost 2023. április 1-jétől előreláthatólag egy évig Dr. Vackán Kende fogorvos helyettesíti majd változatlan rendelési időben és helyen (3400 Mezőkövesd, József A. u. 3. szám).

INDÍTVÁNY Az ülés végén pedig önkormányzati ingatlanok hasznosításáról döntöttek, valamint egyhangúlag elfogadta a testület azt a javaslatot, miszerint Fehér Tibor fazekast, népi iparművészt az Önkormányzat felterjessze a Népművészet Mestere-címre.

hmzs 

Kapcsolódó hírek