Ugrás a tartalomhoz

Ötödik helyen végeztek

Mezőkövesd hírei

39-30-as győzelmet aratott a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata az ÓAM-Ózdi KC ellen, így az MKC újoncként az 5. helyen végzett az NB I./B-s bajnokságban.

A sereghajtó észak-borsodi együttest látta vendégül a kövesdi csapat a bajnokság utolsó, 30. fordulójában május 25-én, a tét az 5. hely megszerzése volt, melyet egy győzelemmel bebiztosíthattak a hazaiak. A vendégek szerezték az első gólt, mégis az MKC kezdte jobban a mérkőzést, a 7. percben Bodnár találatával 5-2-re vezettek a vendéglátók. A folytatásban ugyan feljavultak az észak-borsodiak, de a hazaiak ezzel együtt őrizték 1-2 gólos előnyüket, a 14. percben 9-7 volt az állás. A látogatók becsülettel küzdöttek a folytatásban is és utol is érték a kövesdieket, sőt a 24. percben Kecskés góljával átvették a vezetést, ekkor 13-12-re vezettek. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, de végig az ózdiak voltak lépéselőnyben, akik Csépányi időntúli szabaddobásból szerzett góljával 18-17-re vezettek 30 percet követően.

A szünetben ünnepélyes éremátadást tartott az MKC, a bajnokságban egyaránt második helyen záró U17-es és U19-es leánycsapat tagjai vehették át az érmeket Szabó Jánostól, a klub elnökétől.

Fordulás után hosszú ideig nem változott a játék képe, együtt haladtak a felek, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett minimális különbséggel. Ezt követően, 24-23 után viszont az MKC ellépett 4 góllal, a 44. percben Szabó Dániel találata után 28-24-es fórban voltak Drizner Péter tanítványai. A vendégek ennek ellenére nem törtek meg és tartották a lépést a hazai együttessel, az 52. percben is csak háromgólos hátrányban voltak, 32-29 volt ekkor az eredmény. Az utolsó nyolc perc azonban a kövesdi csapatnak sikerült jobban, ezt a periódust az MKC meggyőző teljesítménnyel 7-1-re megnyerte, így végül magabiztos 39-30-as hazai győzelem született. A találkozón a kövesdiek közül Kovács 11 góllal, míg a vendégeknél Zelei és Molnár 5-5 góllal lett a legeredményesebb játékos.

A meccs után ünnepség kezdődött, először elbúcsúztatták az MKC felnőtt csapatának távozó játékosait, Kovács Bencét, Dobi Sándort, Horváth Lóránd Lászlót és Vincze Pétert, majd az 1993-1994-es megyei I. osztályú bajnokcsapat tagjait köszöntötték a 30 éves jubileum tiszteletére. Az ünnepségen Szabó János, az MKC elnöke adott át ajándékot a csapat tagjainak.

A Mezőkövesdi KC 30 forduló után az 5. helyen végzett a bajnokságban 36 ponttal. A pontvadászatot a Győri ETO-UNI FKC Kft. csapata nyerte meg 55 ponttal, a 48 pontos Veszprém Handball Academy U21-es együttese és a 40 pontos Optimum Solar – Békési FKC gárdája előtt.

B. K.

Kapcsolódó hírek