Ugrás a tartalomhoz

Sikeres idényt zártak

Mezőkövesd hírei

Évértékelő bankettet tartott a Mezőkövesdi KC.

Az eseményen elsőként Szabó János, a klub elnöke értékelte a hátrahagyott évet. Kiemelte, hogy sikeres idényt zártak a felnőttek, akik az 5. helyet szerezték meg a bajnokságban és több mint két éve veretlenek hazai pályán, ami nagyon komoly teljesítmény. Hangsúlyozta, hogy az utánpótlásban érdekelt együttesek is jól szerepeltek, az U18-as és az U20-as fiúcsapatoknak nem kellett izgulniuk a bennmaradásért az élvonalban, míg az U17-es és U19-es lányok ezüstérmesek lettek a bajnokságban, de a többi csapat is jó teljesítményt nyújtott. Ezt követően az együttesek tagjai mellett a szakmai stáb tagjainak is gratulált az eredményes szerepléshez. A csapat működése és a pénzügyi háttér biztosított volt, melyhez megköszönte dr. Fekete Zoltán polgármester segítségét és az önkormányzat támogatását, valamint Tállai András miniszterhelyettes a Társasági adó begyűjtéséhez (TAO) nyújtott segítségét.

Drizner Péter vezetőedző elsőként a felnőtt csapat teljesítményéről beszélt. Elmondta, hogy az 5. hely, több mint egy jó eredmény és az összkép is több mint pozitív, valamint örömét fejezte ki amiatt, hogy nyugodt szezont tudtak teljesíteni. Kiemelte, hogy az összes hazai mérkőzésre büszke, különösen az utolsó bajnoki találkozóra, amelyre sokan látogattak ki és nagyon jó hangulatú volt. Hangsúlyozta, a szezon lehetett volna szebb is, illetve rosszabb is, a lényeg az, hogy a pozitív dolgokra építsenek, valamint reményét fejezte ki, hogy az előttünk álló években legalább ilyen jó teljesítményt nyújtanak. Sok sikert kívánt a távozó játékosoknak, míg a maradókkal kapcsolatban elmondta, bízik benne, hogy olyan jó csapatot alkotnak majd, mint idén. Herczeg Béla nevében is megköszönte az utánpótlásban dolgozó szakemberek munkáját, valamint kiemelte, hogy több mint 200 gyereket foglalkoztatnak az utánpótlásban és minimális a lemorzsolódás, ami azért jó, mert így évekre előre lehet tervezni. Ennek köszönhető, hogy a két legmagasabb fiú korosztályos csapat jövőre is az élvonalban szerepelhet és a legnagyobb korosztályos lányok dobogós helyezéssel büszkélkedhetnek, tette hozzá. Elmondta továbbá, hogy a gyermek és a kisiskolás bajnokságokban is előreléptek, ígéretes korosztáyok vannak a fiúknál és lányoknál egyaránt és alatta is széles az utánpótlás bázis, így bizakodva tekintenek a jövőbe. Ezután mindenkinek köszönetet mondott az eredményes idényért, külön megköszönte dr. Fekete Zoltán polgármester támogatását.

Sándor Ákos beszélt röviden a 2023-2024-es idényről, majd dr. Fekete Zoltán, városunk polgármestere osztotta meg gondolatait, aki elsőként gratulált a klubnak az elért eredményekhez. Elmondta, hogy nehéz anyagi helyzetben volt az MKC, ugyanis néhány évvel korábbi TAO felhasználás miatt 28 millió Ft-ot kellett visszafizetnie a klubnak, aminek nem volt meg a fedezete a költségvetésben. Köszönetet mondott Tállai Andrásnak, aki segítséget nyújtott abban, hogy ezt az összeget elő tudták teremteni, ennek köszönhetően a kövesdi kézisek anyagi gondok nélkül tudták le a bajnokságot.

Azt tudom ígérni, hogy az MKC szakmai munkájának nem lesz anyagi akadálya, ugyanis az önkormányzat a jövőben is a klub mögött fog állni. Azért is fogunk így tenni, mert több mint 200 igazolt sportolója van a Mezőkövesdi KC-nak és nagyon nagy öröm, hogy közöttük sok a lány" – hangsúlyozta dr. Fekete Zoltán. Kiemelte továbbá, a klub sportolóinak egy dolguk van, hogy sportoljanak egészségesen és jó eredményekkel öregbítsék a klub, valamint a város hírnevét és örvendeztessék meg azt az országszerte irigyelt szurkolótábort, amivel az MKC rendelkezik.

Ezt követően vacsorával és kötetlen beszélgetéssel folytatódott a bankett május 27-én.

B. K.

Kapcsolódó hírek