Ugrás a tartalomhoz

Szavazás: fontos a részvétel

Mezőkövesd hírei

Az önkormányzati és az európai parlamenti választás jelentőségéről volt szó Mezőkövesden, országjáró fórum keretében, május 29-én.

A házigazda, dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében kitért arra, hogy a június 9-ei választások sorsdöntőek lesznek. Elmondta, hogy a mostani választáson béke vagy háború, élet vagy halál, fejlődés vagy pusztulás lesz a tét.

Dr. Fekete Zoltán hangsúlyozta, hogy fontos, hogy a békepárti, a magyarok érdekeiért harcoló Fidesz-KDNP nyerje meg az önkormányzati és az európai parlamenti választást, hogy azokra szavazzanak a választópolgárok, akik a nemzetért küzdenek.

A választás most arról szól, hogy béke mellett elkötelezett erők vezetik e a településeket, erősítve a biztonságot, a nyugalmat és a további fejlődés érdekében képesek-e együtt dolgozni a kormánnyal, biztosítva egyben a nyugodt hátországot, vagy a háborús hisztéria által elborítva kidüllesztett mellel követelik fiaink, gyerekein háborúba menesztését. Ezt kell eldönteni. Mezőkövesden béke van és az is lesz" – emelte ki a házigazda.

Dr. Fekete Zoltán emellett beszámolt Mezőkövesd eredményeiről, fejlődéséről. Elmondta, hogy az elmúlt öt évben mintegy 8,2 milliárd forint értékben valósult meg beruházás, fejlesztés településünkön. Mezőkövesden 2019-hez viszonyítva az önkormányzat vagyona 5,4 milliárd forinttal növekedett, tette hozzá a polgármester, aki beszédében a közeljövőben elinduló fejlesztéseket is bemutatta, így a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő 4,2 milliárd forintos beruházásait, az ipari területek további fejlesztését, új orvosi rendelő, kerékpárút építése, új Környezetvédelmi Program létrehozását, a Technológiai Park megvalósítását.

A FIDESZ-KDNP képviselő-jelöltjei mezőkövesdiek. Azért emelem ki, mert az ellenzék nem talált nyolc embert Mezőkövesden, aki a színeikben indult volna. Így mezőcsáti, mezőnyárádi és mezőkeresztesi lakosokat indítanak Mezőkövesd egy-egy választókörzetben" – emelte ki dr. Fekete Zoltán.

A város polgármester zárásként elmondta, hogy folytatják a munkát, nem elégednek meg, nyugodt, fejlődő kisvárost szeretnénk építeni, ahol jó élni, ahol az utódaink is megtalálják mindazt, ami modern, de egy hagyományaihoz ragaszkodó magyar településen megteremthető. Hozzátette, hogy ehhez béke kell Magyarországon, Európában és a világban.

Juhász Hajnalka, a KDNP alelnöke, országgyűlési képviselő beszédében legfőbb üzenetüket adta át, hiszen hisznek benne, hogy minden magyar ember szívében ott van a békevágy.

Fontosnak tartjuk az Isten-haza-család hármasát, azért is képviseljük ezt határozottan, mert hiszünk benne, hogy ezek azok az alappillérek, amelyek nélkül nincs magyar nemzet és magyar nemzet nélkül nincs magyar jövő. Az a békemisszió, amit mi az Európai Unióban képviselünk, nem csak a magyar embereknek fog segíteni, hanem egész Európának. Ezért van tétje ennek a választásnak. Ha összegzünk az elmúlt évek küzdelmeinket, akkor 2015-ben volt az a pillanat, amikor a mi miniszterelnökünk egész Európai figyelmét felhívta arra, hogy a migráció óriási probléma lesz. Ez volt az első bátor hang az Európai Unióban, ez volt az első lépés, amikor éreztük, hogy mi tudjuk azokat az üzeneteket képviselni, amire egész Európában szüksége van. Azóta is elkötelezetten küzdünk a migráció ellen" – emelte ki Juhász Hajnalka.

Az országgyűlési képviselő beszélt a családokért végzett harcokról, a covid-helyzetről, illetve az orosz-ukrán háborúról, ami kapcsán kiemelte, hogy a magyar miniszterelnök volt az első, aki a békét hangsúlyozta, aki azt mondta, hogy a békéért kell küzdeni.

Azt gondolom, hogy egy kereszténydemokrata értékrend csak és kizárólag a békéért küzdhet. Nekünk elemi érdekünk, hogy június 9-én olyan képviselők kerüljenek be az Európai Parlamentbe, akik kellően erősek ezekhez a harcokhoz, és viszik a béke üzenetét az Európai Unióban" – hangsúlyozta Juhász Hajnalka.

Juhász Hajnalka után Hölvényi György, a KDNP alelnöke, európai parlamenti képviselő osztotta meg gondolatait, melynek középpontjában a választás, az európai parlamenti képviselő választás fontossága, a magas részvétel hangsúlyozása állt.

Elmondta, hogy 2010 óta olyan nemzeti politika van hazánkban, amely megpróbálja a változó világban, a változó játékszabályok ellenére a helyét, és egyetlen dolog vezéreli a kormányt, az pedig: „A haza mindenek előtt!”

Emellett beszélt európai parlamenti képviselői munkájáról, a megvívott harcokról, az ellenzék irányvesztett politikájáról is. Elmondta, hogy a 2004-es csatlakozásunk óta, az elmúlt 20 évben sokat változott, átalakult az Unió, hazánknak így kell érvényesíteni az érdekeit.

Az a célunk, hogy egy normális, világos Európa jöjjön létre, amit nem manipulálnak. Erre kérünk most mandátumot. 1/27 felelősségünk van az Unióban. Karakteresen érvelünk, beszélünk az ügyek, hazánk érdekei mellett. Sok esetben értik, mit mondunk, de nem akarják követni, talán azért, mert olyan koalíciós politikai kényszerekben vannak a kormányok, hogy nem mernek mellénk állni. Az a dolgunk, hogy a normalitást képviseljük az Európai Parlamentben, hogy kiálljunk a család, a közösség, a haza érdekei mellett" – mondta el a képviselő.

Emellett beszélt a migrációról, annak különböző kezeléséről, ezzel kapcsolatban az európai parlamenti képviselők különböző álláspontjairól is.

A béke nemcsak, hogy nem háború, hanem békesség. Ez egy dologgal összefügg, és ez a biztonság. Magyarországon a magyar ember biztonságban vannak, és ezt nem vehetik el tőlünk. Ez a kormány szavatolni tudja az emberek biztonságát. Fontos, hogy béke legyen és megőrizzük szuverenitásunkat. Ezért is kell szuverenista, békepárti, nemzeti értékek képviselő erőkre nagy számban szavazni, erre biztatok mindenkit!" – hangsúlyozta Hölvényi György.

Tállai András, miniszterhelyettes térségünk országgyűlési képviselője szintén a szavazás tétjéről osztotta meg véleményét, hogy miért is kell a béke és a háború között választani június 9-én. Elmondta, hogy 705 fős Európai Parlamentbe 21 magyar képviselő kerül be, a cél, hogy minél több békepárti képviselő legyen a 21 főből. Arra buzdította a polgárokat, hogy minél többen járuljanak az urnákhoz és válasszák a békepárti képviselőket.

Emellett, mint mondta, a vármegyei önkormányzati választások során fontos, hogy megmaradjon a jelenlegi Fidesz-KDNP többség. Hangsúlyozta, hogy a települések élére is olyan vezetőt kell választani, aki megteremti a békét, a nyugalmat és ezáltal fejlődhetnek a falvak, a városok. Kitért az önkormányzati választások kapcsán a 7. választókörzet helyzetére is.

Választókörzetemben 54 településen 75 ezer szavazó van. Egyértelmű cél, hogy minél több választópolgár részt vegyen a szavazáson, hogy a hátralévő időben az üzeneteinket eljuttassuk az embereknek, hogy megértsék, hogy van tétje a választásnak. Az 54 település közül 14-ben egyedül indul a polgármester, nincs ellenfele, ettől függetlenül el kell menni szavazni, mert ez a szavazás nemcsak a polgármester, az önkormányzati képviselők választásáról szól, hanem arról is, hogy mennyi békepárti képviselőt tudunk bejuttatni az Európa Parlamentbe" – hangsúlyozta Tállai András.

Térségünk országgyűlési képviselője zárásként hangsúlyozta, hogy a 2019-ben, illetve a 2022-ben az országgyűlési választáson elért eredményt ezúttal is meg kell tartani: azaz a cél, hogy a Fidesz – KDNP békepárti jelöltjei megnyerjék a választást, hiszen fejlődni csak békében lehet.

hmzs

Kapcsolódó hírek