Ugrás a tartalomhoz

Tervek a jövőre

Mezőkövesd hírei

Fotó: mezokovesdzsory.hu

A csapat kieséséről, a jövőről és a játékoskeret jelenlegi helyzetéről is beszélt Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry FC elnöke, a május 29-én megtartott sajtótájékoztatón.

Tállai András elsőként az élvonalbeli búcsúról tett említést, elmondta, hogy a kiesés körülményeit megtárgyalta a Mezőkövesd Zsóry SE elnöksége.

Az elnökség elfogadta, hogy a csapat nem tudja folytatni a szereplését az első osztályban, több okot is megtárgyaltunk, hogy mi vezethetett a kieséshez, de ezt nem szeretnénk a nyilvánosság előtt taglalni.  Egy okot azért szeretnék megemlíteni, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. évek óta a legkisebb költségvetéssel működött a magyar élvonalban és nyilvánvaló volt, hogy egyszer a kisebb tőkének és a forráshiánynak az lesz a következménye, hogy ezt a versenyt, ami az NB I.-ben az utóbbi években kialakult, nem fogjuk bírni. Be kell látnunk, hogy a nyolc év nagyon szép időszak volt, nagy sikerekkel, de ez most véget ért " – mondta Tállai András, aki hozzátette, hogy nyolc plusz egy évet volt a csapat az NB I.-ben és ezt az időszakot sajnos hátra kell hagyni.

Kiemelte, ezzel együtt most előre kell tekinteni, ugyanis fontos, hogy a csapat fel tudjon készülni az NB II.-es tagságra. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzattal, dr. Fekete Zoltán polgármesterrel folytattak tárgyalásokat, akitől ígéretet kaptak arra, hogy a másodosztályban is meg fogják kapni az önkormányzat támogatását. Hozzátette, hogy több kisebb szponzorral is tárgyalásban állnak, akik reményei szerint támogatni fogják a csapatot az NB II.-ben.

Tállai András ezután egy személyi és szerkezeti változásról is beszámolt.

Tóth László szakmai igazgató nem folytatja a munkáját Mezőkövesden a következő bajnokságtól. Tóth László az elmúlt tíz évben dolgozott a klubnál, nagyon köszönjük a munkáját. Most egy más típusú szakmai szerkezetet szeretnénk kialakítani, nem lesz szakmai igazgató, az igazolásokért Tóth Mihály vezetőedző felel majd. Megkértem Cseri Tamást, hogy mintegy szakmai koordinátorként vegyen részt a munkában, emellett még futballozni is fog a csapatban, ugyanakkor a vezetőedző az elnök és az ügyvezető munkáját is segíteni fogja" – emelte ki Tállai András, aki ezt követően a tervekről is beszélt.

Az, hogy szakmai szempontból, hogy áll a csapat egy nagyon nehéz kérdés, hiszen úgy szeretnénk szerepelni a második vonalban, hogy külföldi játékos ne legyen a csapat tagja, nyilvánvaló, hogy az ezzel összefüggő pénzügyi forrásokat szeretnénk megszerezni és az utánpótlással kapcsolatos előírásokat is szeretnénk teljesíteni. Azzal, hogy külföldi labdarúgót nem szeretnénk szerepeltetni a következő bajnokságban, tizenegy külföldi labdarúgótól váltunk meg, akik közül öt játékosnak hosszabb lett volna a szerződése, de mindenkivel sikerült megállapodnunk, közös megegyezéssel bontottunk szerződést mind az öt labdarúgóval. A magyarok között is van olyan játékos, akinek hosszabb távon van szerződése, de közös megegyezéssel távozik a klubtól, ő Bőle Lukács, aki nem folytatja Mezőkövesden a pályafutását, annak ellenére, hogy a szerződése még egy évig a klubhoz kötötte" – emelte ki az elnök.

JÁTÉKOSKERET | Tállai András ezt követően a magyar labdarúgók helyzetéről részletesen beszélt. Az elnök elmondta, hogy Cseke Benjáminnak lejár a szerződése, a folytatásról még nem egyeztettek, Cseri Tamásnak és Vajda Sándornak szintén lejár a szerződése, de velük már megállapodtak a közös folytatásról. Szalai Józsefnek, Illés Bálintnak, Juhász István Bencének és Kállai Kevinnek szerződése van a klubbal és Mezőkövesden is folytatják a pályafutásukat, míg Kojnok Zsoltnak meghosszabbodott a kontraktusa, így jövőre is itt marad, tette hozzá. Elmondta, hogy Kovácsik Ádámnak is meghosszabbodott volna a szerződése, de vele is közös megegyezéssel szerződést bontottak, csakúgy, mint Ugrai Rolanddal, akinek még egy évig érvényes szerződése lett volna. Hozzátette, Molnár Gábornak még egy évig szerződése van Mezőkövesden és tárgyalnak a folytatásról, míg Nagy Gergőnek lejár a szerződése, így távozni fog városunkból.

Tállai András a kölcsönjátékosokról is szót ejtett, Szolgai Mátéról elmondta, hogy kölcsönjátékosként szerepelt Mezőkövesden, visszamegy Dunaszerdahelyre, kérdéses, hogy visszatér-e a csapathoz, míg Kócs-Washburn Erik a Debreceni VSC játékosa, egyelőre nem lehet tudni, hogy Mezőkövesden folytatja, vagy sem. Szilágyi Szabolcs és Szivacski Donát a Vasastól van itt kölcsönben, mindketten az angyalföldi klubnál folytatják a pályafutásukat, emelte ki. Elmondta, hogy Kállai Zalán jelenleg kölcsönben van, de még egyéves szerződés köti a klubhoz, így Mezőkövesden folytatja a pályafutását. Hangsúlyozta, hogy Bodnár Attila jelenleg Hatvanban, míg Jacsó Dávid Salgótarjánban futballozik, de ők hazatérnek és csapatunkkal kezdik meg a felkészülést, Ináncsi Milán pedig jelenleg amatőr labdarúgó, vele szeretne szerződést kötni a klub. Kiemelte, hogy tárgyalásban áll még a klub Kotula Mátéval, aki Kazincbarcikán van kölcsönben, míg Csirmaz Istvánnak lejár a szerződése Diósgyőrben, őt is szeretnék leigazolni Mezőkövesdre. Hozzátette, Márkus Attila sorsáról még nincs döntés, a játékos kölcsönben szerepel és sérült, meg kell vizsgálni, hogy mi lesz a jövő.

A csapat június 17-én kezdi meg a felkészülést a következő szezonra.

Bódi Krisztián

Kapcsolódó hírek