Ugrás a tartalomhoz

Testület: rendezvények, támogatások

Mezőkövesd hírei

Fényjáték és Road koncert lesz Szent István király ünnepén Mezőkövesden. Az augusztus 20-ai megemlékezés programját és költségvetését városunk képviselő-testülete a június 21-én megtartott ülésén fogadta el.

Az ülés elején dr. Fekete Zoltán polgármester tájékoztatójában összefoglalta a júniusi eseményeket, valamint beszámolt arról is, hogy zajlanak az ipari parkot érintő pályázat 3. ütemének munkálatai, valamint a Kölcsey és Vörösmarty utcák csapadékvíz-elvezetési rendszerének kiépítése.


A városatyák eleget téve a törvényi előírásoknak megszavazták a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium térítésmentes tulajdonba adását az Egri Főegyházmegye részére.

24 új laborvizsgálattal egészül ki július 1-jétől a Mezőkövesd Városi Önkormányzat Rendelőintézetének térítési díj ellenében igénybe vehető laborszolgáltatása, így már összesen 66 vizsgálat érhető el a fizetős vérvételi lehetőség keretében. A testület megszavazta az intézmény Térítési Díj Szabályzatának ezen tételekkel történő kiegészítését.

A testület döntése alapján a Szent István királyunk tiszteletére rendezendő városi ünnepség programterve szerint augusztus 20-án az ünnepség 9 óra 30 perckor kezdődik koszorúzással, majd szentmise, ünnepi műsor lesz. Este nyolc órakor pedig a Road zenekar ad majd koncertet, majd fényjáték zárja a rendezvényt.

Városatyák egyhangúlag támogatták a Mezőkövesdi Polgárőrség Egyesület kérelmét, mely értelmében az Önkormányzat anyagi támogatással járul hozzá a szervezet idei évi működéséhez.

Szintén pozitív elbírálást kapott a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság támogatási kérelme azzal a kitétellel, hogy a támogatási összeg kizárólag Mezőkövesd közigazgatási területén a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság által, a közbiztonság és a közrendvédelemmel összefüggő feladatok ellátásának segítése, a rendőri jelenlét fokozása érdekében, ezzel összefüggő túlmunka díjazására használható fel.

Emellett a XXIV. Országos Mezőgazdasági Gépésztalálkozó megszervezésére is anyagi forrást biztosított a testület.

Az ülés utolsó részében Mezőkövesd Településrendezési eszközeit módosították, valamint önkormányzati ingatlanok hasznosításáról döntöttek a képviselők.
hmzs

Kapcsolódó hírek