Ugrás a tartalomhoz

Tóth Mihály: „Bízom benne, hogy nagyon jó rajtot fogunk venni”

Mezőkövesd hírei

Július 28-án megkezdi szereplését a Merkantil Bank Ligában a Mezőkövesd Zsóry FC. Ennek apropójából a felkészülésről, a játékoskeretről, a tervekről és az első mérkőzésről Tóth Mihállyal, a csapat vezetőedzőjével beszélgettünk.

A csapat június 17-én kezdte a felkészülést, így több mint négy hete dolgozik együtt a szakmai stáb a játékosokkal. A szakember elégedett az eddig elvégzett munkával.

Azt gondolom, hogy amit elterveztünk, azt maximálisan elvégeztük. Értelemszerűen voltak különbségek a hetekben, az elején óvatosabban terheltük a játékosokat, az elmúlt két hétben viszont intenzív edzéseket végeztünk, úgy gondolom, hogy a rajtra készen leszünk  – mondta a vezetőedző.

Tóth Mihály arról is beszélt, hogy milyen feladatokat hajtottak végre a felkészülés során.

Nagyon sok labdatartás volt és kis játékok, amit szeretnek a játékosok, de volt futás is, hiszen amikor elkezdtük a felkészülést a bajnokságra, akkor volt futóprogram a játékosoknak. Árnyalja a képet, hogy pár játékosunk később csatlakozott, de figyelünk rájuk folyamatosan és remélem, hogy utolérik ők is magukat és teljes értékű játékosok lesznek, itt az erőnlétre gondolok elsősorban  – emelte ki a szakember.

FELADATOK | A vezetőedzőt a bajnoki rajtig hátralévő másfél hét feladatairól is kérdeztük.

Dolgozunk tovább, most nem veszünk annyira vissza a terhelésből, az intenzitásra még nagyobb hangsúlyt fektetünk az edzéseken. Hozzáteszem, hogy a nagy hőség minden csapatnak megnehezíti a dolgát, mert ez nagy terhelést jelent a játékosok szervezetére, amivel nekünk is számolnunk kell  – hangsúlyozta Tóth Mihály.

A szakember elmondta, hogy apróbb sérülések és betegségek nehezítették a felkészülést, de az érintett játékosok pár napos kihagyás után visszatérhettek a csapatba, így ez nem befolyásolta nagy mértékben a munkát. Tóth Mihály hozzátette, hogy készen fognak állni a bajnoki rajtra.

Én bízom benne, hogy amit elképzeltünk és szeretnénk, vissza fogjuk kapni a csapattól. Az biztos, hogy türelem kell még a játékhoz, mert ugyan már az ötödik hete dolgozunk együtt, de egy pár hét még rá fog menni a csapatjátékra, mert nagyon sok helyről jöttek a játékosaink. Ettől függetlenül szeretnénk minél eredményesebben szerepelni  – tette hozzá a szakember.

TERVEK A vezetőedző kiemelte, hogy a játékoskeret gyakorlatilag kialakult, nagy mozgás már nem várható. A szakember ezután a tervekről is beszélt.

Az elsődleges cél, hogy stabilizáljuk a klub helyzetét a másodosztályban, mert nagyon nagy fluktuáció volt a keretben. Más lehetőségeink vannak egy NB I.-es csapathoz képest, de én nagyon bizakodó vagyok. Nehéz dolgunk lesz, hiszen minden csapat alaposan fel fog készülni belőlünk, ezzel együtt bizakodom és nagyon várom a rajtot  – mondta Tóth Mihály.

RAJT Az első fordulóban a BVSC-Zugló ellen lép pályára csapatunk hazai környezetben. A szakember a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól is megosztotta a gondolatait.

Természetesen minden mérkőzésen a győzelem megszerzésének esélyével fogunk pályára lépni, ezt elmondtam a játékosoknak is. Bárkivel is találkozunk, nem úgy fogunk játszani, hogy egy döntetlennel húzzuk ki a mérkőzést. Természetesen tiszteletben tartjuk majd ellenfeleink erősségeit, fel fogunk rájuk készülni. Bízom benne, hogy nagyon jó rajtot fogunk venni. Tisztában vagyok vele, hogy nehéz dolgunk lesz, mivel a BVSC egy masszív csapat. Az edzőjüket, Csábi Józsefet ismerem, csapattársak is voltunk, nagyon jól össze szokta rakni a csapatait, de nagyon remélem, hogy hazai pályán a szurkolóink segítségével egy nagyon jó mérkőzésen itthon fogjuk tudni tartani a három pontot – fejezte ki reményét Tóth Mihály.       

A BVSC-Zugló ellen július 28-án, vasárnap 19 órakor lép pályára együttesünk a Városi Stadionban.

B. K.

Kapcsolódó hírek