Ugrás a tartalomhoz

Tóth Mihály: „Én mindig nagy célokért szerettem küzdeni”

Mezőkövesd hírei

Megkezdte a felkészülést csapatunk a Merkantil Bank Liga küzdelmeire június 17-én. Tóth Mihállyal, együttesünk vezetőedzőjével egyebek mellett a felkészülésről, a játékoskeret alakulásáról, az edzőmérkőzésekről és a célokról is beszélgettünk.

A hathetes ráhangolódási időszak első hetében öt nap alatt hét foglalkozás szerepel a programban, tudtuk meg a szakembertől.

Ezen a héten hétfőtől péntekig fogunk edzeni, szerdán és pénteken két edzés lesz. A második és harmadik héten fokozódik a terhelés, ugyanis három napon lesz két edzés, majd a negyedik héten egy kicsit visszaveszünk, az a regenerációról fog szólni. Az ötödik és hatodik héten viszont már bajnoki ritmusban fogunk készülni  – mondta Tóth Mihály.

A felkészülés első részében hangsúlyos szerepet kap majd a fizikai felkészítés.

Természetesen erőt kell gyűjteni a felkészülés első felében, viszont nem szeretnénk a játékosokat az első pár napban megszakítani, fontos lesz a visszajelzés, a visszacsatolás a részükről. Folyamatosan szeretnénk a terhelést adagolni, a második és harmadik héten komoly munka lesz a lábakban. Bízom benne, hogy komolyabb sérülés nélkül végezzük majd el a felkészülést, az egy jó visszaigazolás lehet, hogy jól csináljuk a munkánkat – emelte ki a szakember, aki a játékoskeret kialakításáról is beszélt.

Hét aláírt szerződésünk van új játékosokkal, Harsányi Istvánt már be is jelentettük, de ezen a héten folyamatosan lesznek bejelentések. Nem szerettünk volna kapkodni és jogi dolgok is közrejátszottak abban, hogy a játékosokat még nem jelentettük be. A tavalyi keretből nem maradtak sokan, mintegy 20 játékos távozott a csapattól, de úgy gondolom, hogy a héten is születnek majd olyan megállapodások, melyek jelenleg még folyamatban vannak. Én azt gondolom, hogyha szerződtetjük azokat a játékosokat, akiket a szakmai stáb egyeztetett az elnökséggel, akkor szerintem egy ütőképes csapatot tudunk majd összerakni  – hangsúlyozta Tóth Mihály, aki hozzátette, hogy miután jelentős a mozgás a keretben, időre van szükség ahhoz, hogy összeálljon a csapat. A szakember azt is elmondta, hogy hány fős keretben gondolkodik.

Az elnök úrnak volt egy ajánlása ezzel kapcsolatban, 21+3 kapus, de úgy gondolom, hogy az egy kicsit szűkebb keret a kelleténél, véleményem szerint a három kapussal együtt 26-27 fővel számolhatunk. Mezőkövesdi játékosokat is szerződtettünk a keretbe, olyanokkal is szeretnénk megállapodást kötni, aki korábban játszott már itt. Azt gondolom, a szurkolók is látják azt, hogy próbáljuk a kötődést még jobban kialakítani a csapaton belül is és reményeim szerint ez majd az eredményben is meg fog mutatkozni  – emelte ki a vezetőedzőnk.

Tóth Mihály azt is elmondta, hogy milyen pozíciókba keresnek még játékosokat.

Azt gondolom, hogy belső védő mellett még védekező pozícióba, 6-os és 8-as középpályás pozíciókba kellenek játékosok. Folyamatosan figyeljük a történéseket az átigazolási piacon, de azt gondolom, hogy jó helyzetben vagyunk, mert ha a héten szerződtetjük azt a két-három játékost, akikkel tárgyalásban állunk, akkor elmondhatjuk, hogy már 10 játékost igazoltunk. Úgy gondolom, hogy utána már csak kozmetikázni kell a kereten, hogy megfelelőek legyünk a rajtra  – mondta a szakember.

Kiemelte, hogy a keret még korántsem teljes, ugyanis vannak olyan játékosok, akik a pihenőjüket töltik, mert később fejezték be a bajnokságot, illetve ezen a héten és lehet, hogy még a jövő héten is próbajátékosok érkeznek, viszont a második héttől kb. 90%-os állapotban lesz a játékoskeret.

A vezetőedző arról is beszélt, hogy a felkészülési időszak elegendő lesz-e arra, hogy összeálljon a csapat.

Azt gondolom, hogy hat hét alatt készen kell, hogy álljunk, de azt hozzá kell tennem, hogy ennyi idő alatt biztosan nem fog tökéletesen összecsiszolódni a csapat, meg kell szokni egymást, ráadásul a bajnoki ritmust is fel kell majd vennünk. Bízom benne, hogy a szakmai stáb tud annyi segítséget adni a csapatnak taktikailag, hogy át tudjuk hidalni ezt az időszakot és nem utolsósorban az is fontos lesz, hogy a sorsolás miként alakul, mert nem mindegy, hogy milyen csapatokkal fogunk kezdeni, az is befolyásolja majd a helyzetünket  – emelte ki Tóth Mihály.

EDZŐMECCSEK | Az első edzőmérkőzést az NB II.-es Budafok ellen játssza majd le együttesünk hazai környezetben június 29-én. A vezetőedző elmondta, hogy NB II.-es és NB III.-as csapatokkal találkoznak majd a felkészülés során, de nem lesz sok mérkőzés, inkább az erőgyűjtésre és a taktika begyakorlására helyezik a fő hangsúlyt. Hozzátette, a játékoskeret alakulásától is függ, hogy ki mennyi időt tud játszani az edzőmeccseken.

A szakember a bajnoki célokról is beszélt.

Gondolom, hogy itt most mindenki a feljutásban gondolkodik, de olyan átalakuláson megyünk keresztül, ami miatt balgaság lenne kijelenteni, hogy a feljutásért fogunk harcba szállni. Én szerintem most elsősorban stabilizálni kell a klub helyzetét és a csapat játékát, hiszen tényleg nagy fluktuáción megyünk keresztül. Én mindig nagy célokért szerettem küzdeni, próbálunk olyan mentálisan erős, küzdőszellemben pozitív játékosokat idehozni, akik mindenre hajlandóak lesznek azért, hogy minél jobb eredményt érjünk el  – hangsúlyozta Tóth Mihály, aki hozzátette, nincs jelentősége annak, hogy hazai pályán, vagy idegenben fog először játszani a csapat, ugyanis 30 mérkőzésen keresztül kell majd bizonyítani, de azon lesz, hogy a tudása legjavát adja a játékosoknak és hogy minél jobb eredményt érjenek el.

SZURKOLÓK | A szakember végezetül a szurkolókról is megosztotta gondolatait.

– Remélem, hogy vonzó lesz a szurkolóink számára az a játék, amit majd produkálni fogunk, minden játékosnak 100%-osan kell küzdenie azért, hogy örömet okozzunk a drukkereinknek. Ezúton is szeretném megköszönni nekik azt a támogatást, amit tavaly nyújtottak nekünk és azt a búcsúztatást is, amit bemutattak, ez egy nagyon szép gesztus volt a részükről. Most NB II.-ben fogunk játszani, de én nagyon bízom benne, hogy olyan szintű játékot tudunk produkálni, ami szimpatikus lesz a szurkolóinknak   – emelte ki a vezetőedzőnk.

B. K.

Kapcsolódó hírek