Ugrás a tartalomhoz

Új játszótér városunkban

Mezőkövesd hírei

Ünnepélyes keretek között átadták a Szőlő utcai játszóteret.

Dr. Fekete Zoltán, városunk polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, aki először a játszótér megvalósítására benyújtott pályázatról beszélt.

2022. január 14-én nyújtottuk be a pályázatot Mezőcsáttal, Mezőkövesddel, Tarddal és Szomolyával konzorciumban, a támogató döntés 2022. augusztus 12-én született meg, melynek értelmében támogatásban részesültünk. A Mezőkövesdre eső rész több mint 142 millió 370 ezer Ft volt, a projekt keretében a Vasútalján egy játszótér építését terveztük el. A véglegesített műszaki tartalmak alapján 2023. július 17-én indítottuk el a közbeszerzési eljárást, amely során 3 érvényes ajánlat érkezett. Az eljárás lezárásaként 2024. február 15-én a ZÖFE Zöldterület-fenntartó és Fejlesztő Kft.-vel megkötöttük a kivitelezői szerződést" – mondta dr. Fekete Zoltán, aki hozzátette, hogy fontos volt számukra a terület zöldítése és a háromszintű növényállomány növelése. 

Kiemelte, hogy a játszóeszközök kiválasztásánál fontos volt az időtálló és minőségi anyagok használata. A fejlesztés jövő héten vizesblokkal is bővül.

A játszótér 1 éves kortól 12 éves korig szolgálja ki a gyerekeket különböző mászókákkal, csúszdával, hintákkal és fejlesztő játékokkal. Az anyagát tekintve fa- és fémszerkezetű játékok vegyesen találhatóak itt, igyekeztünk színes színvilágot kialakítani. Figyelembe vettük azt is, hogy nyáron nagy melegek vannak, ezért úgy terveztük, hogy árnyékoló elemek is elhelyezésre kerültek. Az ütéscsillapító burkolatok öntött gumiburkolatból készültek különböző színben, nagyon időtálló, könnyen karbantartható és tisztítható, valamint csúszásmentes is" – emelte ki a városvezető.

A területre 95 négyzetméter térkőburkolat, míg 382 négyzetméter öntött gumiburkolat épült, valamint 14 játszótéri eszközt és 25 kültéri eszközt helyeztek ki. Emellett 70 növényt ültettek, 920 négyzetmétert füvesítettek és 158 méter kerítés épült meg és öntözőberendezést is telepítettek.

Nagy örömmel adom át a gyerekeknek ezt a játszóteret, hiszen nekik építettük, a gyerekeink és az unokáink fogják használni. Hozzáteszem, a fejlesztési lehetőségek is adottak, hiszen a játszótér mögötti terület is a miénk, az sincs elfelejtve, így, ha kicsinek bizonyul a játszótér, van lehetőség a bővítésre" – emelte ki dr. Fekete Zoltán, aki megköszönte mindenkinek a munkáját, aki részt vett a fejlesztés megvalósításában, valamint külön köszönetet mondott a magyar kormánynak és Tállai András miniszterhelyettesnek, térségünk országgyűlési képviselőjének.

Ezt követően Tállai András osztotta meg ünnepi gondolatait.

Itt most azt ünnepeljük, hogy a gyerekeknek hoztunk létre egy új játszóteret, ami nem kis dolog, mert emlékszem még arra, amikor nem volt rendes játszótere a városnak, most viszont már ez a harmadik. Fontos az, hogy egy önkormányzat figyeljen a családokra, a gyermekekre, a legkisebbekre, hiszen el se tudjuk hinni, hogy egy olyan család életében, ahol kicsi a gyermek, mit jelent a játszótér.  A gyermeknek az elfoglaltsága, a „munkája” az, hogy játszanak, szabadok és boldogok legyenek. Az unokáimmal hétvégén, legkésőbb vasárnap mi is eljövünk és kipróbáljuk ezt a gyönyörű játszóteret" – emelte ki Tállai András, aki hozzátette, örül annak, hogy ezzel az újabb fejlesztéssel a város újra előrelépett.

Úgy tudom, hogy sok fiatal család költözött erre a városrészre, a kormány családtámogatási programjának köszönhetően. Bízom benne, hogy a gyermekeikkel örömmel tudják majd használni a játszóteret! Az önkormányzatnak és dr. Fekete Zoltán polgármesternek gratulálok és azt kívánom, hogy ezen az úton, a fejlődés útján haladjon tovább a város"  – zárta gondolatait a miniszterhelyettes.

Tállai András beszédét követően dr. Török László, a Jézus Szíve Egyházközség plébánosa áldotta meg a játszóteret, melyet lelkesen vettek birtokba a gyerekek. 

B. K.

Kapcsolódó hírek