Ugrás a tartalomhoz

Új vezetőedző Mezőkövesden

Mezőkövesd hírei

Fotó: Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület

Tóth Mihály lett a Mezőkövesd Zsóry FC új vezetőedzője. A szakembert sajtótájékoztató keretében jelentette be klub.

A május 29-ei eseményen Tállai András, a klub elnöke jelentette be a szakember szerződtetését.

Szeretném bejelenteni, hogy megegyeztünk az új vezetőedzővel, Tóth Mihállyal, akivel aláírtuk a szerződést. A szakember 2024. június 1-jétől 2025. június 30-ig kötelezte el magát a klubhoz" – emelte ki Tállai András, aki a Mezőkövesd Zsóry NB II.-es céljairól is beszélt.

Elmondta, az elsődleges cél az, hogy a csapatot stabilizálják, olyan együttes legyen, amelyik meghatározó tagja a másodosztályú bajnokságnak és szeretné, ha a pontvadászat egyik meglepetéscsapata lenne a Mezőkövesd. Hozzátette, ezért még nagyon sokat kell dolgozniuk közösen, majd Tóth Mihály vette át a szót.

Egy kicsit sokat vártunk arra, hogy ezt a hírt bejelentsük, szóban már korábban megtörtént a megállapodás elnök úrral és a klubbal, de írásban ez ma teljesült, aminek nagyon örülök és köszönöm szépen a bizalmat, igyekszem majd meghálálni. Ez az első olyan komoly feladat, amit vezetőedzőként fogok végezni. Összességében lassan már 5 éve dolgozok a klubnál, ismerem a helyi szokásokat és viszonyokat és a játékosokat, akik itt maradnak. Nagyon nagy átalakuláson megy át a csapat, ez egy nagyon komoly kihívás, aminek szeretnék megfelelni és úgy érzem, hogy meg is fogok tudni felelni" – mondta a szakember, aki az igazolásokról is beszélt.

Olyan játékosokat fogunk igazolni, akik mentálisan erősek és minden idegszálukkal arra fognak törekedni, hogy eredményesen szerepeljünk a csapattal. Úgy gondolom, hogy folyamatosan komoly tárgyalásokban vagyunk és ugyan kiestünk az első osztályból, de előre tekintünk, pozitívan állok a feladathoz a munkatársaimmal együtt. Három játékossal már aláírt szerződésünk van, de egyelőre nem szeretnék neveket mondani, egy-két dolog miatt még nem tudjuk őket bejelenteni. Folyamatos egyeztetések vannak és elképzelhető, hogy ezen a héten újabb három játékossal fogunk szerződést kötni, minden idegszálunkkal azon vagyunk, hogy minél hamarabb kialakuljon a keret" – emelte ki Tóth Mihály. Elmondta, hogy a szakmai stábban nem lesz nagy változás, Elek Norbert asszisztensedzőként, Bukta Norbert kapusedzőként, Marton Szabolcs videóelemzőként segíti majd a munkáját, egyedül az erőnléti edzői pozíció van jelenleg még egyeztetés alatt.

Hozzátette, lehet, hogy sokan lesajnálják a klubot, hiszen a tizenegy külföldi játékos mellett többen eligazoltak, de érzi magában az erőt, egyrészt azért, hogy megmutassa magát, másrészt olyan játékosokat szeretne a klubhoz csábítani, akik azért fognak küzdeni, hogy sikeresek legyenek. Hangsúlyozta, fontos, hogy szeressenek edzeni, mert a hitvallása szerint az edzéseken dől el minden, mert ha a tréningeken jól fognak teljesíteni, akkor a meccseken is jó teljesítményt fognak nyújtani.

Személyesen minden egyes játékossal szeretnék beszélni, nagyon fontos lesz a kommunikáció, a pszichológia és a kemény munka, erre lehet számítani. Minden lehetőségünk megvan a minőségi munkához az egyesületen belül, NB I.-es körülmények között dolgozhatunk és ez nagyon csábító" – mondta a vezetőedző.

Hozzátette, a csapat június 17-én kezdi meg a felkészülést a következő szezonra és reményei szerint a játékoskeret addigra 80-90%-ban össze fog állni. Megemlítette, hogy szóba jöhet még kooperációs szerződés NB I.-es csapattal, jelenleg a Debrecennel állnak kapcsolatban, de elképzelhető, hogy másik klubbal is kooperációs szerződést fognak kötni, viszont nem szeretnének sok kölcsönjátékost foglalkoztatni.

Tóth Mihály arról is beszélt, hogy milyen stílusú csapatot szeretne kialakítani.

Aki ismerte az én játékos pályafutásomat, az tudja, hogy mit szeretnék visszakapni a pályán. Minden mérkőzésen a győzelemért fogunk harcba szállni, úgy gondolom, hogy ebben az utolsó pillanatig hinni kell. Biztosan lesznek olyan mérkőzések, amikor az ellenfél nagyobb játékerőt képvisel, de azon leszünk, hogy mindenkinek megnehezítsük a dolgát" – mondta a szakember, aki hozzátette, hogy motivált, bátor játékra és támadófutballra törekszik majd a csapattal, és a lehetőségekhez mérten szeretnék nyomás alá helyezni az ellenfelet.

A szakember végezetül elmondta, hogy egy évet már dolgozott a másodosztályban a Vasasnál és tapasztalatai szerint komoly kihívás lesz az NB II.-es bajnokság. Kiemelte, hogy elsősorban a párharcok fognak dominálni, ezért igyekeznek zömében olyan játékosokat igazolni, akik ebben erősek, de olyan játékosokat is szerződtetni szeretnének, akik színt tudnak vinni a játékba, mert szeretnék megtartani a szurkolókat, hogy a másodosztályú bajnoki mérkőzésekre is kilátogassanak. A szakember nem ígérte az első fordulóra, de reményét fejezte ki, hogy rövid időn belül olyan stílusban fognak futballozni, ami tetszeni fog a közönségnek.

Bódi Krisztián

Kapcsolódó hírek