Ugrás a tartalomhoz

Bajnok lett az MKC

Mezőkövesd hírei

Az utolsó forduló eredményeitől függetlenül bajnoki címet szerzett a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata, miután 38-28-ra legyőzte az Enjoy Robotics Fehérgyarmati VSE együttesét.

Az MKC annak tudatában léphetett pályára az utolsó hazai mérkőzésén, hogy már egy pont megszerzésével is az első helyen végezhet az NB II.-es bajnokság Észak-keleti csoportjában.

A találkozó elején együtt haladtak a csapatok, a 7. percben Zelei találata után 5-4-re vezetett a kövesdi csapat. Ezt követően fokozatosan növelte előnyét a Mezőkövesd, Szabó D. találata után negyedóra elteltével 11-7 állt az eredményjelzőn. Az MKC ezután állandósította a különbséget, majd a játékrész hajrájában újra nőtt a távolság a csapatok között, a 26. percben Nagy N. találatát követően már 20-11-es előnyben volt a kövesdi gárda. Az előnyből 7 gól egészen a szünetig megmaradt, így 30 perc után 22-15-re vezetett a Mezőkövesd.

A szünetben az MKC U14-es csapatának tagjai vehették át az aranyérmeket Szabó János elnöktől, miután 100%-os teljesítménnyel megnyerték a másodosztályú Országos Gyermek Bajnokságot.
 

Fordulás után 23-18-ra felzárkóztak a vendégek, ettől közelebb azonban nem engedte ellenfelét az MKC, a 37. percben Kátai gólja után 26-18 volt az állás. A folytatásban a különbség tovább nőtt a felek között, Zelei találatát követően már 10 góllal, 31-21-re vezetett a Mezőkövesd negyedórával a mérkőzés vége előtt. Ezt követően már nem változott jelentősen a különbség, a kövesdi együttes magabiztos tízgólos, 38-28-s győzelmet aratott, mellyel a csapat megnyerte a bajnokságot.

A mérkőzés után megkezdődött a fieszta, a csapat tagjai pedig átvehették az aranyérmeket dr. Fekete Zoltán polgármestertől és Szabó János elnöktől.

B. K.

Kapcsolódó hírek