Ugrás a tartalomhoz

Bravúros győzelem a bajnok ellen

Mezőkövesd hírei

Drazic 11-esből szerzett találatával bravúros, 1-0-s győzelmet ért el a Mezőkövesd Zsóry FC a bajnok Ferencváros ellen az OTP Bank Liga záró fordulójában.

A bajnoki címet már korábban megszerző Ferencvárost látta vendégül a Mezőkövesd a pontvadászat 33. fordulójában. A mérkőzés előtt jubiláló játékosokat, Stefan Drazicot, Vajda Sándort és Nagy Dominikot, valamint a klub főrendezői tisztségét 40 éve betöltő Kriston Ferencet köszöntötte Tállai András, a klub elnöke és Hagyacki József, a klub ügyvezetője.

Az első félidő ünnepélyes kezdőrúgását Kriston Ferenc végezte el, aki a klubtól kapta ajándékba ezt a lehetőséget, a több évtizedes áldozatos munkájáért.

A Mezőkövesd kezdte jobban a mérkőzést, Lukic és Drazic előtt is gólszerzési lehetőség adódott, azonban a helyzetek kimaradtak. Ezt követően a zöld-fehérek játszottak veszélyesebben, Gojak, Owusu Abena és Mercier is gólt lőhetett volna, de betalálniuk nem sikerült. Az első játékrész utolsó percében Drazic harcolt ki büntetőt, akit Szécsi buktatott a 16-oson belül. A 11-est Drazic magabiztosan a bal felső sarokba lőtte, ezzel a hazaiak megszerezték a vezetést.

A szünetben a Mezőkövesd Zsóry U17-es fiú csapatának játékosai vehették át az aranyérmeket, miután 100%-os teljesítménnyel megnyerték az MLSZ Regionális U17-es bajnokságot. Az érmeket Tállai András elnök és Hagyacki József ügyvezető adta át a csapat tagjainak. Ezen felül szurkolói tizenegyesrúgó versenyt is rendeztek, melyet Márton Zsolt nyert meg.

A második félidőben az ünnepélyes kezdőrúgást a 11 éves Márton Ádám végezte el. A második játékrész elején Filip bal oldali beadása suhant el a berobbanó támadók előtt, míg az 59. percben Lehoczky lövése Sagalról pattant az alapvonalon túlra. Ezután Zachariassen lőtt a jobb alsó sarok mellé, majd a 68. percben Drazic bólintott a keresztléc fölé. Egy perccel később Mercier szabadrúgása után Piscitelli a levegőben úszva ütötte ki a labdát. A 81. percben Frederiksen kísérletét védte Piscitelli, a ráadásban a túloldalon Karnitski 10 méteres lövését a bal alsó sarok előtt kivédte Szécsi, így maradt az 1-0-s eredmény. A Mezőkövesd Zsóry a győzelemnek köszönhetően a 7. helyen végzett az OTP Bank Liga 2022-2023-s idényében 42 ponttal.

B. K.
(Fotó: Mezőkövesd Zsóry FC facebook-oldala)

Kapcsolódó hírek