Ugrás a tartalomhoz

Döntetlen és vereség

Mezőkövesd hírei

Fotó: Csendes Szonja

Kétgólos mérkőzésen megosztozott a pontokon a Mezőkövesd Zsóry FC és az MTK Budapest az OTP Bank Ligában, míg a Mezőkövesdi KC felnőtt együttese négygólos vereséget szenvedett Békésen az NB I./B-s bajnokságban.

A 8. helyen álló nagy múltú budapesti együttest látta vendégül a Mezőkövesd Zsóry a bajnokság utolsó, 33. fordulójában május 17-én. A vendégek kezdték aktívabban a mérkőzést, a 2. percben Juhász védte elvetődve Németh 15 méteres lövését, majd nem sokkal később Stieber lőtt távolról kevéssel a kapu mellé. A vendégek a 4. percben előnybe kerültek, Stieber jobb oldali beadása után Németh tüzelt a bal alsó sarokba 16 méterről. Az első 10 perc után a kövesdiek játszottak fölényben, de nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni. A folytatásban hazai oldalon Kállai, Pillár és Szalai előtt adódott gólszerzési lehetőség, míg a vendégek közül Kovács P. és Németh növelhette volna az MTK előnyét, újabb gól azonban nem született a szünetig, így a fővárosiak minimális vezetéssel vonulhattak pihenőre.

Fordulás után a vendégek alakították ki az első lehetőséget, a 48. percben Bognár éles szögből leadott lövését Juhász a bal felső sarok előtt hárította. A folytatásban a Mezőkövesd játszott fölényben, de helyzetet nem sikerült kialakítani a fővárosiak kapuja előtt. A 65. percben Brtan szánta lövésre magát, a 22 méteres kísérlete egy védőről vágódott szögletre. Ezután is lendületbe maradtak a hazaiak, a 67. percben előbb Szalai fejese, majd Nagy G. lövése pattant ki a védőkről. Az utolsó negyedórában a kövesdiek nagy fölényben játszottak és ez a ráadásban góllá érett; Kojnok bal oldali beadása után a középen érkező Kállai bólintott a kapu bal oldalába, így a Mezőkövesd 1-1-es döntetlennel fejezte be a bajnokságot.

A Mezőkövesd Zsóry 21 ponttal a 12. helyen fejezte be az OTP Bank Liga küzdelmeit a 2023-2024-es szezonban, így nyártól a Merkantil Bank Ligában szerepelhet.

Fotó: Mezőkövesdi KC facebook-oldala

KÉZILABDA | A 4. helyezett Optimum Solar-Békési FKC vendégeként játszott felsőházi rangadót az 5. helyen álló Mezőkövesd május 18-án, a 29. fordulóban. A találkozót együttesünk kezdte jobban, az MKC 6 perc elteltével 4-2-re, míg 10 perc után 6-5-re vezetett. A folytatásban ugyan átvették a vezetést a hazaiak, de szorosan alakult a mérkőzés, 25 perc után 11-10 volt az állás. Ezt követően is folyamatosan a házigazdáknál volt az előny, de Dobi utolsó másodpercekben szerzett góljával egyenlítettek Drizner Péter tanítványai, így 13-13-as állásnál vonulhattak szünetre a felek.

A második félidőben folyamatosan a vendéglátók vezettek 1-2 góllal, a 40. percben Laufer találata után 18-16-os előnyben voltak a viharsarkiak. A békési csapat két gólnál jobban csak a 46. percben tudott ellépni, ekkor 22-19 volt az eredmény. Az MKC innen még egyenlített, sőt 24-23-ra vezetett is, de az utolsó 9 percet 8-3-ra megnyerték a hazaiak, akik végül 31-27-re győztek.

Az MKC az utolsó forduló előtt 34 ponttal az 5. helyen áll a tabellán. A csapat a záró fordulóban az ÓAM-Ózdi KC gárdáját látja vendégül. A vármegyei rangadó május 25-én, szombaton 18 órakor kezdődik majd a Városi Sportcsarnokban.

B. K.

Kapcsolódó hírek