Ugrás a tartalomhoz

Egy nap a gyermekeknek

Mezőkövesd hírei

Jó időben, kellemes hangulatban, számos programmal fűszerezve telt el a Városi Gyermeknap.

A Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft. idén is számos színpadi és kísérő programmal kedveskedett kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A május 26-ai rendezvényen az ugrálóvárak, az arcfestés, az óriáscsúszda és a gólyalábasok interaktív műsora volt a legnépszerűbb. A résztvevők emellett a Dance Lit Hip-Hop Tánciskola mezőkövesdi csoportjainak, a SkyDance Akrobatikus Rock And Roll táncosainak és a mezőkövesdi mazsorettek látványos produkcióit is élvezhették.

Kora délután az Almaszószok zenekar szórakoztatta legkisebbeket, majd a fiataloknak kedvezve az USNK lépett színpadra. Az erdélyi rapduó 2018-ban vált ismertté, miután megnyerték az egyik legkedveltebb tehetségkutató versenyt.

Ez a műsor alapozta meg a zenei karrierünket. Ugyan mi már 2015-ben kezdtünk el zenélni, de nem volt ekkora sikerünk, mint amit a verseny meghozott számunkra. Pont az volt a célunk ezzel a televíziós tehetségkutató műsorral, hogy felkerüljünk a zenei térképre, jobban megismerjenek bennünket. Nem gondoltuk egyébként, hogy ekkora sikert aratunk. Úgy gondoltuk, hogy egy-két műsorban szereplünk, aztán otthon kemény munkával, szórakozóhelyeken kisebb fellépésekkel, de sikerült megnyernünk a versenyt, és azóta is az ad lendületet nekünk és elértük a zenei céljainkat." – mondta el Laskay Nimród, az USNK egyik tagja.

2019-ben felléptek a Sziget Fesztiválon, a Posztolj! című dalukkal bejutottak A Dal 2019-be. A zenekar elnevezése is különleges, hiszen nevük a Unusual Suspects és a két tag keresztnevének (Nimród és Kund) kezdőbetűiből áll.

– A koncertre a legismertebb magyar dalainkat hoztuk el, illetve két, még kiadatlan angol számunkat is hallhatta a közönség" – mondta el a duó másik tagja, Filep Kund, aki hozzátette, hogy már dolgoznak a következő kislemezen, emellett a nyárra számos újdonsággal és meglepetéssel készülnek.

A Zsóry Ligetben mindemellett játékkuckóval, kézműves-foglalkozással, arany és ezüst tetoválással, hajfonással, trambulinnal, guruló-lóval, léggömbhajtogatóval, íjászattal is várták a gyerekeket.

hmzs 

Kapcsolódó hírek