Ugrás a tartalomhoz

Elkezdődött a munka

Mezőkövesd hírei

December közepén elkezdik a Városi Rendelőintézet felújítását. Jelenleg az intézmény udvarán lévő lapos tetős épület átalakítása zajlik, ahová ütemezve, két-három héten belül átköltöznek az intézet második emeletén lévő szakrendelések.

Az ideiglenes épületben 7 helyiség, rendelő áll majd rendelkezésre. Így december végén, január elején a nőgyógyászat, az urológia, a bőrgyógyászat, a szemészet, a reumatológia, a foglalkozás-egészségügy, a labor, illetve az ortopédia rendelések már az ideiglenes épületben tartják majd a rendeléseket.
Annak befejezése után a második emeletre visszaköltöznek a szakrendelések. Ezt követően  az első emeleten található ellátások kapnak helyet a lapos tetős épületében amíg az építkezés zajlik a középső, azaz első szinten.
Az önkormányzat, a Rendelőintézet munkatársai, a kivitelező a betegek, páciensek megértését és türelmét kéri a beruházás idejére, melynek befejezését 2015 májusára tervezik.


Előzmény

A 2012-ben benyújtott és megnyert európai uniós pályázat keretében mintegy 600 millió forintos fejlesztés valósul meg Mezőkövesd Város Rendelőintézetében. Az önkormányzat 2013 májusában írta alá az ezzel kapcsolatos támogatási szerződést. Ezt követően lefolytatták a különböző jogi, közbeszerzési eljárásokat. 2014 októberében a város képviselő-testülete zárt ülésen döntött a kivitelezőről. A meghozott határozat alapján a munkát a Szilvási Építő Kft. végzi.
A pályázati összeget Mezőkövesd Város Önkormányzata 100 millió forinttal kiegészíti, így összességében 700 millió forint értékű beruházás jöhet létre az egészségügyi intézményben. A pályázati forrásból a rendelőben megtörténik az épület homlokzatának felújítása, hőszigetelése és kicserélik a nyílászárókat. A projekt ezen kívül eszközbeszerzést tartalmaz, amely keretében 150 millió forint összértékben 14 új gép, műszer, eszköz megvásárlására is lehetőség nyílik. Így az intézet egyebek mellett egy modern laborautomatával, két nagy értékű ultrahang-készülékkel és egy gasztroenterológiai vizsgálótoronnyal gazdagodik.
Az önkormányzat által biztosított saját forrásból pedig a jelenlegi lapos tetőre új magas tetőt építtetnek. Az így kialakult padlástéren irodákat, tárgyalót, vizes helyiségeket alakítanak ki. A földszinten öltözőket, baba-mama pelenkázót hoznak létre. Felújítják az épületgépészeti és villamos hálózatot is.

Kapcsolódó hírek