Ugrás a tartalomhoz

Előadás és workshop

Mezőkövesd hírei

A mesterséges intelligenciával (AI) kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról tájékozódhattak a cégvezetők a városunkba rendezett workshopon.

„AI előadás és workshop vezetőknek” címmel egész napos rendezvényt szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a vállalkozásfejlesztési programjának keretében Mezőkövesden.

Az eseményen Balogh Petya startupper, befektető és mentor, valamint munkatársa, P. Tóth András előadó tartott foglalkozásokat a résztvevőknek. A mesterséges intelligencia egyre fontosabb szerepet tölt be a cégek életében, mondta P. Tóth András, aki hozzátette, hogy meglátása szerint Magyarországon nagyon sok cég kezdett el foglalkozni azzal, hogy ezt az új technológiát kipróbálják, amely sok területen használható.

Nagyon sokan használják a mesterséges intelligenciát marketing feladatokra, szövegírási és adatelemzési feladatokra, a grafikusok munkáját is megkönnyíti, hiszen képgenerálási feladatokat is el tudnak végezni. Összességében a tapasztalatom az, hogy Magyarországon meglepően jó állapotban van a mesterséges intelligencia adaptációja  – mondta P. Tóth András, aki arról is beszélt, hogy az új technológia, hogyan alakíthatja a piacot.

Azt szokták mondani, hogy a mesterséges intelligencia elveszi az emberek munkáját. Ezzel szemben én azt látom, hogy egy nagyon okos eszköz és azok az emberek, aki mesterséges intelligenciát tudnak használni a munkájukban, sokkal jobban fognak érvényesülni  – emelte ki az előadó.

Balogh Petya startupper, befektető és mentor arról beszélt, hogy a mesterséges intelligencia milyen hatással lesz munkaerőpiacra és a munkahelyekre.

A mesterséges intelligencia most ér oda, hogy már emberi szinten hasznos és általános technológia, azaz nagyon sokat segíthet a munka világában. Az első kutatások azt mutatják, hogy akár 50-60%-kal tudja növelni az irodai munka hatékonyságát, tehát azok a kollégák, akik ezt használják, gyorsabban haladnak a feladataikkal és jobb minőségű eredményt hoznak létre kevesebb idő alatt. Ez azt jelenti, hogy a mesterséges intelligencia nem vesz el közvetlenül munkahelyeket, de egy akkora minőségi és hatékonysági pluszt ad az emberek kezébe, ami miatt a mesterséges intelligenciát jól használó emberek idővel elveszik azok munkáját, akik nem tudják hatékonyan használni az új technológiát  – emelte ki Balogh Petya.

A mezőkövesdi rendezvényen kiderült egyebek mellett, hogy hogyan működik és mire jó a mesterséges intelligencia. Példákon keresztül mutatták be az előadók, hogy az üzleti életben milyen szerep jut az új technológiának és megvizsgálták a társadalmi hatásait is.

Az intenzív kurzus ötvözte az előadásokat és az interaktív workshopot, melynek keretében gyakorlatokat és feladatokat is megoldottak a résztvevők.

A programnak a Balneo Hotel Zsori adott otthont június 20-án.

B. K.

Kapcsolódó hírek