Ugrás a tartalomhoz

Emlékverseny

Mezőkövesd hírei

Az elhunyt mezőkövesdi sakkozó, Hegedűs Rafael tiszteletére immár harmadik alkalommal rendeztek sakkversenyt Mezőkövesden.

A Mezőkövesd Zsóry SE sakk szakosztálya a sportág népszerűsítése érdekében, a szakosztály egykori, hűséges tagjának emlékére szervezte meg a megméretést, melynek megnyitóját április 28-án délután tartották meg. Póta Lajos, szakosztályvezető köszöntője után Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry SE elnöke, országgyűlési képviselő nyitotta meg az eseményt, megköszönve a játékosoknak a részvételt, illetve azt, hogy ezzel a versennyel is ápolják a klub egykori tagjának, Hegedűs Rafaelnek az emlékét, aki több mint 30 évig játszott a mezőkövesdi csapat éltábláin.

Az eseményen Hegedűs Rafael özvegye is részt vett, aki különdíjként, 20 ezer forintot is felajánlott a hibátlanul teljesítő versenyzőnek.

A háromnapos versenyen a huszonhat versenyzőnek öt fordulóban kellett teljesítenie. Az eredményhirdetést április 30-án rendezték meg, ahol a legjobb hat játékost, valamint a legjobb senior, a legjobb ifi és a legjobb női versenyzőt díjazták. A díjakat Póta Lajos szakosztályvezetője adta át a nyerteseknek.

Első helyet ért el a100%-os teljesítményt nyújtó, miskolci Pribelszky Bence, második helyen végzett az egri Vajda Albert, míg a Budapestről érkező Ónodi Miklós harmadik lett.

A legjobb senior versenyzőnek járó jutalmat a kecskeméti Csala Imre, vehette át, a legjobb női játékos a mezőkövesdi Gáspár Muriel Aranka, a legjobb ifi sakkozó pedig a budapesti Kovács-Bartha Donát lett.

hmzs 

Kapcsolódó hírek