Ugrás a tartalomhoz

Érdi: 2023 legjobbja

Mezőkövesd hírei

Érdi Máriát választották meg az év női sportolójának.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 66. alkalommal írta ki az Év sportolója-szavazást, melynek díjátadó ünnepségét január 8-án rendezték meg a Magyar Állami Operaházban.

Az év női sportolója kategória három jelöltje a mezőkövesdi vitorlázó, Érdi Mária, az atléta Krizsán Xénia és a kerékpáros Vas Kata Blanka volt.

A legnagyobbaknak járó elismerést ez alkalommal Érdi Máriának ítélték oda.

A mezőkövesdi származású vitorlásversenyző a márciusi Európa-bajnokságon bronzérmes lett. Érdi az első magyar vitorlázó, aki olimpiai hajóosztályban vb-aranyérmet szerzett. A kétszeres olimpiai résztvevő sportolónő jelenleg Argentínában versenyez, ezért nem tudott személyesen megjelenni a gálán, hogy átvegye a rangos elismerést, ezért az ünnepségen édesapja, Érdi Gábor vette át díjat a világcsúcstartó, olimpiai és többszörös világbajnoktól, Javier Sotomayortól.

– Nagyon sajnálom, hogy nem lehetek ott személyesen, óriási megtiszteltetés, hogy Magyarország első vitorlázóként vehetem át a díjat, amellyel úgy érzem újabb magaslatokba emeltük a magyar vitorlázást, az egész vitorlasport számára nagy öröm. Tervem, hogy 2024-ben újabb sikereket érjek, érjünk el ebben a sportágban – mondta videós bejelentkezésében a 25 éves Érdi Mária.

hmzs
(Fotó: facebook.com/sailingolympics)

Kapcsolódó hírek