Ugrás a tartalomhoz

Folkhétvége: csütörtök és péntek

Mezőkövesd hírei

A Junior Príma-díjas zenekar lépett fel a Matyóföldi Folkhétvége második napján, augusztus 4-én a Hadas Látogatóközpontban.

A 2008-ban létrejött Tárkány Művek alapítója, a dalok szerzője Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművész. A hattagú zenekarban az alapító cimbalomjátéka mellett Fekete Borbála és Viszkeleti Júlia csodálatos éneke, Rónai Zsolt virtuóz és érzékeny gitárjátéka, Fekete Márton és Molnár Péter lendületes brácsa- és bőgőkísérete különleges zenei élményt nyújtott a péntek esti koncerten. Zenéjük a magyar jazz, beat és pop egybeolvadása. A mezőkövesdi fellépésen felcsendült egyebek mellett a Nem érdekel, a Széki blues, a Hová lett a szerelmünk vagy a Csiririp című daluk is.

hmzs

KOSTOLÓ | Meséket és népdalokat hallgathattak, valamint ízletes kunsági borokat kóstolhattak a résztvevők a Matyóföldi Folkhétvége nyitó rendezvényén. „A cukorgyártó kalapács” Hunczut felnőttmesék sárréti dallamokkal és finom borokkal címmel szervezte meg kulturális és gasztronómiai rendezvényét a Matyó Népművészeti Egyesület, augusztus 3-án a Hadas Látogatóközpontban. Az eseményen Simándi László előadásában Koczkás Sándor felnőttmeséi, például a Cinkos Pista című mese és sárréti népdalok hangoztak el, Uhrin Klára citerán és furulyán játszott. Az est folyamán a Szentpéteri Pincészet borait kóstolhatták meg a résztvevők.

B. K. 

Kapcsolódó hírek