Ugrás a tartalomhoz

Gálaest

Mezőkövesd hírei

Tavaszi jótékonysági gálaestet tartott a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola.

A rendezvény rendhagyó nyitányaként a művésztanárok és növendékek közös előadásában „A zene az kell” című ismert musical betétdalt hallgathatták meg a jelenlévők. Ezt követően Mozerné Horga Stefánia, az oktatási intézmény igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

A gyermekek tanáraik vezetésével nagy lelkesedéssel készültek a mai napra. Köszönjük mindenkinek, hogy elfogadták meghívásunkat, Önök itt mindnyájan a legfőbb támogatóink, gyermekeink művészeti oktatásának legfőbb támogatói és közösen éltetői vagyunk. Itt, Mezőkövesden és a telephelyeken immár 61 éve mély gyökerekben ágyazva virágzik Mezőkövesd ősi zene- és művészeti iskolája, ezt köszönjük a szülőknek is – mondta Mozerné Horga Stefánia.

Ezt követően Tállai András miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője osztotta meg ünnepi gondolatait, aki elsőként városunk zeneoktatási múltjáról beszélt és ismertette az 1963-ban megalakult zeneiskola kiemelkedő eredményeit.

A hat évtized alatt elérte az intézmény, hogy három művészeti ágat is kínál az ide jelentkező gyermekeknek, a zene mellett képző- és táncművészetet is lehet tanulni. Emellett kiemelt fontossággal bír a zeneiskola vezetésének a matyó értékek közvetítése, ápolása és továbbadása. A folyamatos erőfeszítések és sikerek az évtizedek alatt kiváló eredményeket hoztak. 2007-ben elnyerték a kiválóan minősített alapfokú művészetoktatási intézmény címet, aztán a nagyszerű szakmai munkáért kitüntetést kaptak az akkreditált kiváló tehetségpont státuszt is elnyerték. Az eddigi teljesítmények alapján bízhatunk abban, hogy további szép sikereket fognak elérni az iskola tanulói az adott művészeti ágban, az oktató és tanáraik által való nagyszerű lelkiismeretes kiváló szakmai munka által – mondta Tállai András, aki a jótékonysági est céljairól is beszélt.

FELAJÁNLÁS | Ezután dr. Fekete Zoltán, városunk polgármestere mondott köszöntőt, aki 22 matyó viseletet ajánlott fel az iskolának, melyből 14 leány- és 8 fiúruha, ebből négy öltözetet be is mutattak a gálán. A városvezető elmondta, hogy szeptember 1-jéig az összes ruha el fog készülni, majd név szerint felsorolta a viseletek készítőit: Bíró Tünde, Hajdú Csabáné, Kalóné Bencsik Erika, Lázár Péter Tamásné, Szabó Tiborné és Szekeres Erzsébet.

Ebben az iskolában nagyszerű pedagógusok dolgoznak, ide nagyszerű gyerekek járnak és ennek az iskolának nagyszerű szülői vannak, akik nélkül az oktatási intézmény nem működne. Megköszönöm mindannyiuknak, hogy ezt az iskolát életben tartják, remélem, hogy ezeket a kis ruhákat a gyerekek olyan örömmel és szívesen viselik majd, amilyen örömmel és szívesen elkészítjük számukra – mondta dr. Fekete Zoltán polgármester, aki felajánlotta, hogy az önkormányzat anyagilag is hozzá fog járulni a néptáncoktatáshoz szeptembertől.

Az esten felcsendült többek között Papp Lajos: Boszorkánycsúfoló és Diabelli: Allegretto című szerzeménye, és elhangzott például a Zorba című filmzene, Brahms V. Magyar tánca és A Pál utcai fiúk című musical egyik betétdala. Emellett az Abba és Michael Jackson ismert slágerei is felcsendültek.

A tavaszi jótékonysági gálát április 26-án rendezték meg a Közösségi Házban.

A rendezvény bevétele az iskola „Autovill a mezőkövesdi zenei és művészeti képzésért alapítványt” támogatta.

B. K.

Kapcsolódó hírek