Ugrás a tartalomhoz

Hangulatkoncert

Mezőkövesd hírei

A mezőkövesdi származású Pap Nikoletta, az Operaház énekművésze tartott beszélgetéssel egybekötött hangulatkoncertet július 5-én a II. Matyó Világtalálkozón. A városi zeneiskola egykori növendékével Barna György beszélgetett.

Pap Nikoletta Mezőkövesden született, itt is végezte el általános iskolai tanulmányait. Az éneklés alapjait a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskolában sajátította el Mozerné Horga Stefánia tanárnőnél. Az éneklést azonban nem hagyta abba, örök szerelem lett számára, hiszen a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium elvégzése után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát. Jelenleg a Magyar Állami Operaház énekművésze, illetve az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem mesteroktatója.

– Középiskolásként még inkább a musical világa vonzott, azonban az évek során annyira a szívemhez nőtt a komolyzene, hogy hozta magával az operát, az operák és komolyabb művek éneklését – mondta el Pap Nikoletta, aki az este során is elmondta, hogy mindig örömmel gondol vissza a zeneiskolában eltöltött időre, ahol rengeteget tanult többek között a szolfézs alapjait Drotár Gabriellától, míg az éneklés fortélyait Mozerné Horga Stefániától.

A koncerten az énekművész saját kedvenceit hozta el a kövesdi közönségnek. Felcsendült egyebek mellett Kodály Zoltánnak A csitári hegyek alatt című feldolgozása, Händel Messiás című műnek egyik áriája, valamint Puccini Gianni Schicchi – Lauretta áriája is.

A műsorban zongorán Korompai Ilona, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola művésztanára kísérte Pap Nikolettát, valamint közreműködött még az előadásban klarinéton Kovács Vanda, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézet egyetemi hallgatója.

hmzs

Kapcsolódó hírek