Ugrás a tartalomhoz

Jézus Szíve: előesti mise

Mezőkövesd hírei

Az ezüstmisés dr. Artner Péter káli plébános tartotta meg a Jézus Szíve Búcsú előesti miséjét.

A 102. Jézus Szíve Búcsú előestéjén elsőként a rózsafüzér-társulat tagjaival imádkozták a rózsafüzért, majd dr. Artner Péter káli plébános, ezüstmisés atya celebrálta az előesti szentmisét. Az atya elmondta, hogy Jézus Szentséges Szíve előtt tisztelegnek a Jézus Szíve Búcsú előesti szentmiséjével. Ezüstmiséje alkalmából eddigi papi pályájáról is beszélt dr. Artner Péter, akit 25 évvel ezelőtt szentelt pappá Seregély István érsek. Elmondta, hogy gyorsan elszaladt, rövid volt ez a 2,5 évtized, amely során sok jó és rossz dolog is történt. Kiemelte, hogy ezüstmisés paptársaival megfogalmazták, hogy az ezüstmise számukra nem ünnep, hanem hálaadás.

Hálát adunk elsőként Istennek, hogy meghívott és meg is tartott bennünket. Hálát adni az Istennek, aki kiválasztott bennünket, nem a tetteink alapján, nem az érdemeink alapján, hanem saját elhatározása szerint. Mondhatjuk: ha Isten választott ki bennünket, mi kik vagyunk, hogy felülbíráljuk a döntését. Sokszor van egy így. Az ember érzi az életében, hogy az Isten terelni akarja őt valami felé, neki nem tetszik, próbál tiltakozni. Valahogy úgy vagyunk ezzel, mint Jézus mondta Szent Pálnak, megtérés előtt Saulnak: „Hasztalan neked az ösztön ellen rúgódoznod”. Isten egyszer alkalmasnak talált bennünket, bármilyen hivatásra, bármilyen küldetésre, hogy családapa, anya, szerzetes, pap, szerelő, kőműves, orvos, bármi legyünk, akkor a mi feladatunk, hogy ott álljunk helyt és azt tegyük, amire az Isten megválasztott bennünket" – emelte ki az atya.

A szentmise után a hívek gyertyás körmenetet tartottak a Kavicsos-tó stégjéig, majd az ott felállított keresztre elhelyezték mécseseiket, melynek közepén kirajzolódott Jézus Szíve, ezt követően közös imádsággal ért véget a búcsú előesti szentmise.

hmzs 

Kapcsolódó hírek