Ugrás a tartalomhoz

Jövőre is az élvonalban

Mezőkövesd hírei

Rendkívül értékes, 3-2-es győzelmet aratott a Mezőkövesd Zsóry FC a Budapest Honvéd ellen az OTP Bank Ligában, ezzel a kövesdi csapat meghosszabbította élvonalbeli tagságát.

Nagyon fontos mérkőzést játszott a kövesdi csapat a bennmaradás szempontjából a bajnokság utolsó előtti fordulójában, hiszen a két csapatot mindössze 3 pont választotta el, a Mezőkövesd 36 ponttal a 9., míg a fővárosi gárda 33 ponttal a 11., azaz kieső helyről várhatta az egymás elleni mérkőzést.

A teltházas találkozó elején a fővárosi csapat veszélyeztetett, előbb Lovric, majd N. Lukic járt közel a gólszerzéshez. A 32. percben viszont büntetőhöz jutott a Mezőkövesd, miután Gomis szabálytalanul szerelte a 16-oson belül Drazicot. A 11-est Drazic a kapu bal oldalába lőtte. Közvetlenül a szünet előtt egyenlített a Budapest Honvéd, Kerezsi talált közelről a hálóba.

Az 54. percben újra megszerezte a vezetést a kövesdi csapat, Besirovic a kapu jobb oldalába tüzelt mintegy 16 méterről. A 70. percben ismét egyenlítettek a hazaiak, amikor is Kocsis néhány lépésről a léc alá lőtt. A találkozó a 81. percben dőlt el, ekkor Babunski átadása után Besirovic a kapu jobb oldalába helyezett, ezzel a Mezőkövesd 3-2-re legyőzte a fővárosi csapatot. A kövesdi együttes rendkívül értékes győzelmet aratott és ezzel meghosszabbította élvonalbeli tagságát. A Mezőkövesd Zsóry az utolsó forduló előtt a 8. helyen áll a tabellán 39 ponttal és az utolsó játéknapon a bajnok Ferencvárost látja majd vendégül.
 
(Fotó: Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület Facebook-oldala)

B. K.

Kapcsolódó hírek