Ugrás a tartalomhoz

Karate-sikerek

Mezőkövesd hírei

A Diákolimpián megszerzett bajnoki cím után újra, ráadásul két alkalommal is dobogóra állhatott Lengyel Rajmund.

A Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum 9. A osztályos diákja október közepén első helyet szerzett a WKF karate diákolimpián, így országos bajnoki címet szerzett.

 – Nagyon komoly verseny volt. Két mérkőzést játszottam. Az elsőt magabiztosan megnyertem 2-1-re, a másodikat pedig sokszoros kontaktot követően az ellenfél kiállításával sikerült megnyernem – mondta el a versenyről Lengyel Rajmund.  

November 4-én és 5-én két újabb versenyen mérettette meg magát az emődi fiatal, aki már nyolc éve karatézik, másfél éve kezdett el versenyezni.

– November 4-én Nagyszalontán vettem részt a 17. Pepe Cup Nemzetközi Karate Emlékversenyen, ahol harmadik helyet értem el. Másnap, november 5-én pedig a miskolci Avas Kupa – 17. Csordás József emlékversenyen szerepeltem, ahonnan szintén bronzéremmel tértem haza – mondta el a fiatal sportoló.

A mezőkövesdi középiskola tanulójának a sport, a karate a mindennapok része.

– A karate mindenképpen fegyelemre neveli az embert, tartást és magabiztosságot ad, ezért is szeretem. Amióta elkezdtem versenyszerűen karatézni, azóta a mindennapjaim része. Szinte minden nap edzek, kétszer Miskolcon a klubomnál, a hét többi napján pedig otthon gyakorlok – emelte ki a gimnazista, aki a miskolci Justitia Fuji–Yama SE színeiben versenyez.  

A következő pár hónap a felkészülésről, az edzésekről szól majd Rajmund számára, célja, hogy megnyerje a Magyar Bajnokságot, hogy magyar bajnok legyen.

hmzs

Kapcsolódó hírek