Ugrás a tartalomhoz

Készül az MKC

Mezőkövesd hírei

Napi két edzéssel folytatja a felkészülést a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata ezen a héten.

Az MKC július 18-án kezdte el a munkát, az első héten napi egy edzés szerepelt a programban, míg a második és harmadik héten már napi két edzést vezényel a csapatnak Drizner Péter vezetőedző. Az első edzőmérkőzést augusztus 9-én játsszák le a kövesdi kézisek, amikor is az NB II.-es Diósgyőr lesz az ellenfél Mezőkövesden. A tervek szerint két nappal később, azaz augusztus 11-én a másodosztályú Cegléd érkezik városunkba.
– Augusztus 17-én visszamegyünk a Diósgyőrhöz, a felkészülés utolsó előtti hetében, augusztus 23-án az Ózd ellen játszunk, illetve 25-én és 26-án egy négycsapatos tornán veszünk részt Cegléden, ahol az első nap a hazaiak ellen lépünk pályára, majd a helyosztón a Szigetszentmiklóssal, vagy a Székelyudvarhellyel fogunk találkozni. Ezzel a hat edzőmérkőzéssel készülünk a bajnoki rajtra, úgy gondolom, hogy bőven elég lesz – emelte ki Drizner Péter.

JÁTÉKOSKERET |  Ami a játékoskeretet illeti, többen távoztak a csapattól. Pelyhe Patrik az Acélvároshoz igazolt, Zelei Botond Ózdon folytatja pályafutását, míg Sándor Ákos és Hudák Henrik abbahagyta az aktív játékot. Szintén a távozók között van Nagy Norbert és Kocsis Marcell, mindketten Vácra igazoltak, Nagy Zsolt pedig külföldön vállalt munkát.
– Ami az érkezőket illeti Szilágyi Benjámin kapusként bevethető és Komlóról érkezett Mezőkövesdre, irányító posztra Veres Balázs érkezett Ózdról, míg a balátlövő Kovács Bence visszatért a PLER csapatától. Még egy jobbszélsőt keresünk, remélhetőleg 1-2 héten belül meglesz, illetve ha találunk a piacon jó játékost és belefér a keretbe, akkor érkezhet még kézilabdázó – mondta a szakember.


CÉLOK |
A vezetőség az 1- 8. helyet tűzte ki célul a csapat elé a következő évben, tudtuk meg Drizner Pétertől.
– Ha ez megvalósul, akkor nyilván elégedettek leszünk. Ezt az új egycsoportos bajnokságot nem ismerjük, de az tavaly is látszott, hogy nagyon egyben van a mezőny. Az a két három csapat, amelyik a bajnoki címért fog harcolni, kiemelkedik, de a többiek közel azonos szinten vannak, bárhol győzhet bárki. Azt gondolom, ha nem kell foglalkoznunk a kieséssel akkor nagyon jól fogunk állni, hiszen ebben az évben négy csapat búcsúzik majd a másodosztálytól, hangsúlyozta a vezetőedző.

Idén 16 csapatos lesz a másodosztályú bajnokság, a résztvevők összesen 30 mérkőzést fognak lejátszani, viszont nem lesz rájátszás. Az MKC a tavaly élvonalban szereplő Budai Farkasok vendégeként kezdi bajnoki szereplését, majd a szintén újonc Rákosmente gárdáját látja vendégül.

B. K.

Kapcsolódó hírek