Ugrás a tartalomhoz

Kézilabdás győzelem

Mezőkövesd hírei

Gólzáporos és szoros mérkőzésen győzött a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata a Tata ellen, míg a Mezőkövesd Zsóry FC egygólos vereséget szenvedett a Zalaegerszegtől hazai környezetben.

A bennmaradásért küzdő dunántúli gárdát látta vendégül az MKC május 4-én, az NB I./B-s bajnokság 28. fordulójában. A találkozó hektikusan kezdődött, az első gólt a kövesdiek szerezték, viszont ezután a vendégek 3-1-re megléptek, majd Drizner Péter tanítványai építettek egy 3-0-s sorozatot, így 7 perc után az MKC vezetett 4-3-ra. Ezt követően állandósult a döntetlen körüli állás, viszont 10-9-es kövesdi vezetés után elkapták a fonalat a vendégek, akik zsinórban hét gólt lőttek válasz nélkül, ennek eredményeként a 25. percben már 16-10-re vezettek és ezt az előnyt meg is őrizték a szünetig, 30 perc után 19-13 volt az állás.

Az MKC a szünetben összekapta magát, amit jól jelzett, hogy a második játékrészt egy 4-0-s rohanással kezdték a hazaiak, így 3 és fél perc alatt feljöttek 19-17-re. A felzárkózás ezután is folytatódott, viszont 20-19-es tatai vezetés után két gólt lőttek a látogatók, ezért a 38. percben Tass találata után 22-19 volt az eredmény. A kövesdi együttes két gyors góllal újra egyre faragta a hátrányát, de a ismét két tatai gól következett, így ismét három gólra nőtt a különbség a felek között. A Mezőkövesd azonban nem adta fel és a 44. percben megtört a jég, amikor is Szabó Dániel egyenlített, 24-24 állt ekkor az eredményjelzőn. Ugyan a vendégek visszavették a vezetést, de 25-24 után az MKC három gólt szerzett, így Veres gólját követően 14 perccel a mérkőzés vége előtt 27-25-ös előnyben volt a kövesdi gárda. Erre még volt válasza a Tatának, viszont 27-27 után végig a Mezőkövesd volt lépéselőnyben, az 55. percben Kátai büntetőből szerzett góljával már négy találattal, 32-28-ra vezettek Drizner Péter tanítványai. A dunántúliak ezután még két gólra felzárkóztak, de az MKC az utolsó két percben végleg lezárta a mérkőzést és jó második félidei teljesítményének köszönhetően 35-32-re győzött. A hazaiaknál Kovács 9 és Dobi 7 találatig jutott, míg a vendégeknél Nkousa 11 gólt lőtt.

Az MKC 28 forduló után az 5. helyen áll a tabellán 34 ponttal. A csapat kéthetes szünetet követően a 4. helyen álló Optimum Solar-Békési FKC csapatához látogat. A bajnoki mérkőzés május 18-án, szombaton 18 órakor kezdődik a Békési Városi Sportcsarnokban.

Fotó: Csendes Szonja

LABDARÚGÁS | A 8. helyen álló Zalaegerszegi TE FC gárdáját látta vendégül a Mezőkövesd Zsóry FC az OTP Bank Liga 31. fordulójában május 4-én. Az első percek kiegyenlített játéka után a hazaiak előtt adódott az első lehetőség, egy gyorsan elvégzett jobb oldali szabadrúgást követően Vajda beadása után Szalai lőtt éles szögből az oldalhálóba. A 13. percben is a kövesdi együttes veszélyeztetett, egy jobb oldai beadás után Dombó ütötte ki a labdát röviden, Kócs-Washburn 12 méteres lövését a visszavetődő Dombó hárította. A folytatásban hazai oldalon Beriashvili és Vajda, míg a vendégeknél Mance szerezhetett volna gólt, de a hajráig nem született találat. A 44. percben viszont megszerezte a vezetést a kövesdi együttes; egy labdaszerzés után Szalai és Bőle játszott össze, Bőle lövése után Szendrei mentett a gólvonalról, majd Szalai öt méterről a kapu közepébe helyezett.
Nagy lendülettel kezdte a második félidőt a Zalaegerszeg, de helyzetet nem tudtak kialakítani. Az 53. percben Bedi 22 méteres megpattanó lövését Kovácsik védte bravúrral. A 60. percben egyenlítettek a zalaiak, Bedi 22 méterről a bal felső sarokba lőtt, majd néhány perccel később Vajda bal oldali beadása után Molnár lőtt kapásból a bal alsó sarok mellé. A 77. percben Molnár egy szép csel után középre ívelte a labdát, Evangelou Szalait megelőzve tisztázott. Egy perccel később egy szép kövesdi akciót követően Vajda ígéretes helyzetben hosszan szöktette magát, míg az ellentámadás végén Bedi 20 méterről a jobb oldali kapufát találta el. A 87. percben a Zalaegerszeg megnyerte a mérkőzést, egy jobb oldali szöglet után Drazic fejéről csúszott a labda a bal felső sarokba. A hátralévő időben újabb gól már nem született, így a zalaiak 2-1-re győztek.

A Mezőkövesd Zsóry 31 forduló után a 12. helyen áll a tabellán 20 ponttal. A csapat legközelebb a Kisvárda Master Good vendégeként lép majd pályára május 12-én, vasárnap 14.15-kor.

B. K.

Kapcsolódó hírek