Ugrás a tartalomhoz

Matyó Rózsa Gála

Mezőkövesd hírei

A mezőkövesdi, tardi és szentistváni hagyományőrzők léptek színpadra a Matyó Rózsa Gálán, a II. Matyó Világtalálkozó keretében.

„Táncos ünnepek, ünnepi táncok” címmel mutatták be a nagyszabású műsort a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban július 8-án. A gálán fellépett a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola Eszterlánc és Rezeda Néptánccsoportja, valamint a Rozmaring Táncegyüttes és a Matyó Nagymama Klub Pávaköre.  A Matyó Népművészeti Egyesület csoportjai közül szerepelt a műsorban a Pöttöm, illetve a Ragyogó Néptánccsoport, a Százrózsás Néptáncegyüttes, a Matyó Néptáncegyüttes és a Matyó Népi Együttes. Részt vett az ünnepi műsorban Szentistvánról a Karcos Murci Hagyományőrző Színjátszó Egyesület, a Szentistváni Gyöngyösbokrétás Hagyományőrző Egyesület, a Csibirka Hasznosságért, Környezettudatosságért Egyesület, illetve a Karító Néptáncegyüttes. Szintén közreműködött a gálán a Tardi Gyöngykaláris Népművészeti Egyesület Hagyományőrző Csoportja és Tánccsoportja, míg a narrátor Dudás Mária volt. Az élőzenét a Szikes Zenekar szolgáltatta. A mintegy kétórás ünnepi műsor szerkesztő-koreográfusa Zelei Ferenc volt.

A Matyó Rózsa Gála után a szombat esti program Cuháréval folytatódott. A jó hangulatról a Randevú Plusz Zenekar gondoskodott a zenés, táncos mulatságon.
B. K.

Kapcsolódó hírek