Ugrás a tartalomhoz

Mezőkövesd csillagai

Mezőkövesd hírei

Matyóföldi költők, írók, zeneszerzők művei csendültek fel a MASZK által bemutatott irodalmi esten július 4-én a II. Matyó Világtalálkozó részeként.

Mezőkövesd számos íróval, költővel, zeneszerzővel büszkélkedhet. A MASZK Egyesület által összeállított műsorban Matyóföld egykori és jelenlegi költőinek, íróinak művei hangoztak el.

Az előadás elején Kis-Csabai János, a MASZK Egyesület tagja mondott köszöntőt, melyben kiemelte, hogy az előadásban a ma már klasszikusnak számító mezőkövesdi szerzők írásai, versei mellett a jelenben köztünk élő alkotók munkából állítottak össze válogatást.

A közönség hallhatta egyebek mellett Sorki Dala Andor Kifeslő virágom című művét, Pető Margit Tedeum 2000 című versét, Pázmándy László Kőpad című költeményét, Várallyay Gyula Üzent a földünk című alkotását. Több művet maga a szerző szavalt el az eseményen, így például Derű Annamária a Lélekreptető című költeményét, Kis Marcell pedig a Matyó rózsa című versét adta elő.

A műsorból a próza sem hiányzott, így például dr. Árvai Judit „Kis Hazák – a Nagy Hazában” című prózájából, valamint a Mezőkövesd anekdotakincséből/Levél a summáslegényhez című prózából is hangzott el részlet.

Az irodalmi alkotások mellett az este során Losonczy Gyula több szerzeménye, népdalok és zenei betétek is elhangoztak.

A műsor zárásaként az egyesület és a közönség együtt énekelte el a Lenn a délibábos Hortobágyon című dalt. Az irodalmi estet az Egyesület megbízásából Kisné Dudás Mária rendezte.

hmzs

Kapcsolódó hírek