Ugrás a tartalomhoz

Népzenei verseny városunkban

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd adott otthont a „Hagyományos Régiók – Régiók hagyománya” XIV. Vass Lajos Népzenei Verseny második középdöntőnek április 22-én.

A Vass Lajos Népzenei Szövetség immár 14. alkalommal hirdette meg hagyományőrzők, népdalénekesek, népi zenekarok számára az országos versenyt.

A városunkban megtartott középdöntőn Farkas Márta, a Vass Lajos Népzenei Szövetség ügyvivő elnökhelyettese köszöntötte a megjelenteket, majd a zsűri és a közönség 53 produkciót tekintett, hallgatott meg a verseny ezen fordulóján.

A középdöntőre egyebek mellett Dabasról, Debrecenből, Esztergomból, Kisgyőrből, Novajról, Vecsésről, Mátészalkáról, Túrkevéről, Balmazújvárosból, Nagykárolyról is érkeztek versenyzők.

A műsorokat háromtagú zsűri értékelte, melynek tagja volt: dr. Alföldy-Boruss István népzenekutató, a Magyar Rádió nyugalmazott zenei főszerkesztője, a Vass Lajos Népzenei Szövetség szakmai vezetője, Dévai János népzenész, zenetanár, etnográfus, a Magyar Rádió népzenei szerkesztőségének nyugalmazott vezetője, a Vass Lajos Népzenei Szövetség szakmai vezetője, valamint Juhász Erika, a Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézetének mestertanára, a Vass Lajos Népzenei Szövetség elnökségi tagja.

Az értékelő bizottság döntése értelmében a fellépők közül harminc tovább jutott, így ők a verseny döntőjében is bemutathatják tudásukat.

A mezőkövesdi fordulóból tovább jutott a Bazsalicska Citeracsoport (Dabas), Kiss László (Esztergom), a Novaji Asszonykórus, a Kartali Asszonykórus, a Hévízgyörki Asszonykórus, a Bükkábrányi Népdalkör, a Sárréti Népi Együttes (Püspökladány), a Tulipános Énekpáros (Gödöllő), a Hajdúböszörményi Népzenei Együttes, a Nagycserkeszi Asszonykórus, Beidek Borka (Göncruszka), Kicska Péter Milán (Mátészalka), Puskás Fruzsina (Mátészalka), a Milotai Férfi Népdalkör, Katona Dóra (Nagykároly), a Kisrekettye Citerazenekar (Nagykároly), Szabó Attila (Balmazújváros), a Süveg Citerakör (Debrecen), a Mátyás Király Citerazenekar (Kecskemét), a Rekettye Citerazenekar (Nagykároly), Simon Éva (Túrkeve), Czuczor Ramóna (Nagycserkesz), Kovács Zoltánné Lajos Krisztina (Jászárokszállás), valamint a Huták Virágai Népdalkör (Pálháza), Rezes Gyula (Szepsi), Tar Csilla Eszter (Balmazújváros), Csűrdöngölő Dalárda (Tura), Figemadár Citerazenekar (Tarpa), Bazsarózsa Asszonykórus (Zétény), Imregi Hagyományőrző Csoport.

hmzs

Kapcsolódó hírek